Haags MKB scoort in Canada

03/06/2010 08:57

Weighpack

Verpakkingsmachine fabriek, WEIGHPACK uit Den Haag heeft deze week een mega-order binnengehaald. Weighpack gaat voor $ 7 mln vijf grote volautomatische verpakkingsinstallaties leveren aan het Braziliaanse mijnbouwconcern Vale. De verpakkingssystemen zijn bestemd voor de in aanbouw zijnde nikkel raffinaderij in Newfoundland en Labrador in Canada. De machines zullen in Den Haag worden gebouwd en in 15 containers naar Canada verscheept worden. De raffinaderij wordt in het 1e halfjaar van 2013 opgeleverd.

De opdracht, waar Weighpack 18 maanden aan werkte, behelst het ontwerp, productie, assemblage, inbedrijfstelling en onderhouden van vijf volautomatische verpakkingssystemen voor het nauwkeurig verpakken en inspecteren van nikkel granulaat voor de (elektrische) auto-industrie en de roestvast staal producenten.

Vale koos voor Weighpack vanwege het unieke en innovatieve design van de verpakkingssystemen voor deze kostbare grondstof, aldus Andries Kout, algemeen directeur van Weighpack. "Deze lang lopende opdracht geeft een stabiele basis voor continuïteit van de groep in de komende jaren".

Voor de WEIGHPACK groep is dit de derde nikkel raffinaderij die zij inricht met nauwkeurige volautomatische verpakkingssystemen.

Fluor Canada is de contractor die het totale project ter waarde van 2,8 miljard USD. begeleid.