Connexxion



* Woordvoering

Home » Nieuws/pers » Persberichten

Connexxion sluit 2009 af met winst

Connexxion heeft het boekjaar 2009 afgesloten met een operationele winst van 16 miljoen euro. Het netto resultaat eindigde op een kleine 3 miljoen euro. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van 2008 waarbij zowel op operationeel niveau, als op netto resultaat niveau verliezen werden geleden.

"We zijn trots dat we zo'n goede prestatie hebben geleverd, zeker in tijden waarin de overheid op het openbaar vervoer bezuinigt en de marges op contracten beperkt zijn", zegt Hubert Guyot, CEO van Connexxion. "De verbeteringen zijn door diverse factoren bereikt. Intern hebben we een reorganisatie doorgemaakt om de organisatie te optimaliseren en de onderhoudsactiviteiten efficiënter in te richten. Daarnaast is er een duidelijk verbeterd resultaat behaald bij Connexxion Taxi Services, Tours en Ambulancezorg, zijn diverse OV concessies vernieuwd en hebben we positieve effecten gerealiseerd met een aantal éénmalige baten. Dit betekent niet dat we er al zijn. Er zijn nog meer verbeteringen nodig om deze stijgende lijn door te zetten."

Download het jaarverslag

Nederlandstalig Jaarverslag 2009
Engelstalig Jaarverslag 2009 (Annual Report 2009)

Divisie Taxi

De resultaten van de divisie Connexxion Taxi Services, Tours en Ambulancezorg hebben zich in 2009 positief ontwikkeld. Dit komt deels door autonome groei en groei door acquisitie. De divisie heeft daarnaast erg goed gescoord in klanttevredenheid.

Divisie Openbaar Vervoer

De openbaar vervoer markt blijft een lastige markt, waarbij contracten onder druk staan. In 2009 hebben we vier concessies succesvol vernieuwd (Stadsregio Arnhem Nijmegen, Almere, Voorne Putten en Zaanstreek). Ondanks deze verlengingen staan de resultaten van de divisie Openbaar Vervoer onder druk.

OV-chipkaart

In 2009 is in alle concessies van Connexxion de OV-chipkaart geïmplementeerd. Komend jaar zal het Nationaal Vervoer Bewijs (NVB, waaronder de strippenkaart) uitgefaseerd worden, waarna de OV-chipkaart het enige betaalmiddel wordt in het openbaar vervoer.

Vooruitzichten

De Raad van Bestuur ziet 2010 tegemoet als een jaar met veel uitdagingen: verbeteren van de winstgevendheid van concessies in de divisie Openbaar Vervoer, volgende stappen in de uitrol van de OV-chipkaart en verdere groei in de divisie Connexxion Taxi Services, Tours en Ambulancezorg. "Het afgelopen jaar hebben we diverse verbeterplannen opgesteld die we inmiddels aan het implementeren zijn. We zijn klaar voor de uitdaging die dit jaar ons biedt", zegt Hubert Guyot.