Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

WISA TERUG IN NEDERLANDSE HANDEN

Arnhem, 2 juni 2010, Na meer dan een decennium eigendom te zijn geweest van de Australische beursgenoteerde GWA Groep, is het oer-Hollandse sanitairmerk WISA weer terug in Nederlandse handen gekomen. Het zittende management heeft, door middel van een management buy out, per 1 juni 2010 een aandeel van 75% in het te Arnhem gevestigde bedrijf verkregen. De overige 25% werd overgenomen door een Nederlandse private investment groep. WISA, dat dit jaar haar 145ste jubileum viert, is o.a. bekend van haar hoogwaardige inbouwsystemen voor de professionele markt en een van de grote spelers in de sanitairmarkt, met afzetmarkten in de hele EU, het Midden Oosten, Zuid- Amerika, VS & Canada en Zuid-Afrika.

Mark Grosfeld, CEO en mede aandeelhouder: "Door een aantal shifts in de strategische focus van ons moederbedrijf in Australië, bekroop ons als management steeds meer het gevoel dat we enigszins beperkt werden in onze eigen groei. WISA is een ijzersterk merk met een goede reputatie als het gaat over het leveren van innovatieve en duurzame producten. Door deze wisseling in eigendomsstructuur krijgen we meer mogelijkheden op het gebied van Research & Development en zijn we beter in staat onze productie op specifieke lokale marktwensen af te stemmen. Die zaken zijn voor ons essentieel om de komende jaren een gezonde groei in zowel binnen- als buitenland te kunnen blijven laten zien."

WISA
WISA levert sinds 1865 wereldwijd kwaliteit en innovatie in sanitair. Met een rijke historie in sanitaire spoeltechniek voert WISA vandaag de dag een compleet assortiment met spoelsystemen en toebehoren, keramiek, wellness en toiletzittingen.



Ingezonden persbericht