Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Traditionele telecommodel achterhaald: organisaties krijgen van Interoute vrijheid om te veranderen Europa's grootste netwerk provider introduceert ICT-infrastructuur 'as-a-service'

Schiphol-Rijk, 3 juni 2010 - Interoute, de internationaal opererende leverancier van datanetwerken, applicatiehosting en telefonie, initieert een aardverschuiving door organisaties de mogelijkheid te bieden ICT-infrastructuur 'uit de kraan' af te nemen. Met de introductie van Unified Connectivity door Interoute verandert de manier waarop organisaties netwerkdiensten inkopen en gebruiken. De flexibiliteit voor organisaties om hun connectiviteit te verplaatsen, te vergroten of te veranderen wordt hiermee ondersteund zonder extra kosten.

Organisaties hoeven niet langer te voorspellen wat ze in de komende drie tot vijf jaar nodig hebben voor hun ICT-infrastructuur. Wijzigingen in de netwerkdiensten kunnen nu snel, gemakkelijk en op ieder moment worden doorgevoerd. Bovendien stelt Unified Connectivity IT-afdelingen in staat om met voortschrijdend inzicht netwerkconnectiviteit te bouwen voor de gehele onderneming; van externe medewerkers en filialen tot hoofdkantoren en datacentra.

'De voorspelbaarheid van ICT-infrastructuur voor langere termijn is niet meer realistisch in de hedendaagse zakenwereld. Toch is dit precies is wat het traditionele telecommodel verwacht van organisaties', aldus Berend-Jan van Maanen, Country manager Benelux van Interoute. 'Vergelijkbaar met het effect van een gestandaardiseerd besturingssysteem en platform voor automatisering, brengt Unified Connectivity flexibiliteit en keuzevrijheid in het netwerk. Met deze nieuwe aanpak helpen we organisaties veranderingen in hun ICT-infrastructuur te beheren. De vereenvoudiging die gepaard gaat met deze innovatie bespaart de onderneming veel kosten.'

Unified Connectivity combineert netwerktechnologieën die voorheen ongelijkwaardig waren. Bijvoorbeeld Ethernet en MPLS VPN over elke lokale toegangstechnologie, van xDSL tot Ethernet. Zo kunnen organisaties kiezen uit vier tot acht connectiviteitsdiensten en deze vrij combineren met Ethernet (VPLS), VPN (MPLS) of internet. Unified Connectivity is mogelijk gemaakt door een innovatieve manier om services te creëren, waardoor MPLS-aansluiting krijgt tot in het kantoor in plaats van alleen in de kern van het netwerk van een service provider.

Organisaties kunnen profiteren van een flexibel contract voor meerdere diensten die via één verbinding geleverd worden door Interoute. Hierdoor ontstaat prijstransparantie voor alle diensten. Zodoende kan een bedrijf gemakkelijk overstappen van bijvoorbeeld een Ethernet naar een MPLS VPN. Daarnaast zorgt de levering van ICT-services over één platform ervoor dat de operationele kosten dalen, doordat aanvullende apparatuur en lokale installatie niet langer nodig is.

Unified Connectivity is een onderdeel van de Unified ICT-strategie van Interoute, waarmee organisaties toegang krijgen tot het Unified Communication-platform van Interoute voor PBX-migratie, IP PBX-integratie, Microsoft Office Communicator en SIP-trunking. Dit creëert 'virtuele en echte data centra' in het netwerk, voor een soepele migratie en de ontwikkeling van nieuwe diensten.

Over Interoute
Interoute is de eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data en omvat meer dan 55.000 kilometer glasvezel, 8 datacentra en 32 co-locaties en nog eens 150 partner datacentra door heel Europa. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient internationale klanten in verschillende sectoren variërend van de detailhandel tot de ruimtevaartindustrie en van de financiële sector tot de farmaceutische industrie, naast alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale bandbreedte en transitdiensten, het bieden van corporate connectiviteit en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa, in Noord-Amerika en Dubai en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Met het leveren van service en ondersteuning in 15 Europese talen is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale supplychain van Europa. Het netwerk is toekomstvast door de grootste capaciteit leidingen en glasvezel van Europa en is toonaangevend in het leveren van innovatieve netwerktechnologieën, 'from the ground to the Cloud'. Voor meer informatie zie: www.interoute.nl


Ingezonden persbericht