Ingezonden persbericht


Persbericht

Videma constateert toenemend aantal aanvragen evenementorganisaties

Massaal naar Oranje kijken op grootscherm

Noordeloos, 3 juni 2010 - De Oranjefans die thuisblijven, komen in groten getale bijeen om Oranje aan te moedigen. Het aantal evenementorganisaties dat de wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika op megaschermen vertoont, is ten opzichte van de afgelopen toernooien sterk toegenomen. Dat stelt Videma vast op basis van het aantal aanvragen om de groepswedstrijden van Oranje te mogen uitzenden.

"Ten opzichte van twee jaar geleden tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland zien we een substantiële stijging," aldus directeur Ad Heskes van Videma die namens wereldvoetbalbond FIFA de toestemming regelt met de WK 2010 Licentie. "De meeste organisaties vragen een licentie aan voor alle groepswedstrijden. In totaal worden een kwart miljoen bezoekers verwacht bij de evenementen die zich bij ons hebben aangemeld."

Het grootste evenement is naar verwachting op 19 juni als het Nederlandse elftal in het Moses Mabhida stadion van Durban tegen Japan speelt. Voor de thuisblijvers heeft Coca-Cola de Amsterdam ArenA afgehuurd. Op een scherm dat over de lengte van het veld worden opgesteld, volgen naar verwachting 35.000 Oranjefans de wedstrijd. Het evenement wordt verder opgeluisterd door optredens van onder anderen Alain Clark en Roel van Velzen.

Een tweede bijzondere happening heeft plaats in het Philips Stadion waar Guus Meeuwis twee WK-concerten geeft. Zowel op 14 juni (Nederland-Denemarken) als op 19 juni is het twee keer feest voor de fans. Eerst genieten zij samen van de verrichtingen van Oranje om vervolgens, zeker als het resultaat positief is, los te gaan als Guus Meeuwis met zijn concert begint.

Uiteraard vormt ook de Rotterdamse Kuip het decor voor samen naar Oranje kijken. Elektronicaformule Expert stelt zijn klanten in de gelegenheid in een echte voetbalsfeer het Nederlands Elftal in actie te zien tegen Japan (19 juni) en Kameroen (24 juni). Expert maakt er gezinsvriendelijke evenementen van met optredens van onder meer Jeroen van der Boom, Jan Smit, Gordon, Thomas Berge, Jannes en Wolter Kroes. Presentatie: Harry Vermeegen.

Nadere informatie over het aanvragen van een licentie voor het uitzenden van de WK-wedstrijden van het Nederlands elftal is te vinden op de website: http://www.videma.nl/templates/dispatcher.asp?page_id=2021

Over Videma
Voor het gebruik van televisie- en filmbeelden buiten de huiselijke kring is toestemming van de makers nodig. Videma regelt die toestemming voor de Nederlandse publieke en commerciële zenders met één enkele licentie. Hierdoor kunnen bedrijven en instellingen gemakkelijk, snel en relatief voordelig toestemming krijgen voor televisie-uitzending in een zakelijke omgeving. Videma bestaat sinds 1988, is aangesloten bij VOICE, Stichting Brein en Stichting Auteursrechtbelangen, en gecertificeerd volgens ISO 9001-2000. Bij de uitvoering van regelingen werkt Videma doorgaans samen met belangenorganisaties van gebruikersgroepen.