Ingezonden persbericht


# # # Persbericht # # #

Omgekeerde prijsvraag: Gemeenten houden pas op de plaats

Amsterdam, 3 juni 2010 - Begin april dit jaar schreef rondaywinkelaararchitecten de prijsvraag: Wie wint watergaten.nl? uit voor alle gemeenten in Nederland. Watergaten.nl is volgens Ronday en Winkelaar een nieuwe visie op het gebied van drijvend wonen. Het concept is een betonnen bak die het water wegdrukt. Hierdoor wordt er een nieuwe ruimte gecreëerd om in te bouwen. Er ontstaat een 'watergat'! In dit watergat wordt een los volume geplaatst waardoor de restruimte in deze bak als buitenruimte wordt gebruikt. De opgave van de prijsvraag hield in dat gemeenten een geschikte locatie aangaven waar watergaten.nl gerealiseerd kon worden. Een deskundige vakjury met onder andere Bas van Veen van Escobar advertising en Koen Olthuis van Waterstudio.nl zou na beoordeling een winnaar selecteren. De winnaar kreeg op de voorgestelde locatie een volwaardig uitgewerkt schetsplan gemaakt door rondaywinkelaararchitecten.

,,We hebben 50 gemeenten gebeld en een officiële uitnodiging gestuurd om mee te doen aan deze wedstrijd."verteld Bob Ronday. ,,Er hebben totaal drie gemeenten contact opgenomen voor extra informatie. We hebben heel veel positieve reacties gekregen maar helaas is er geen één inzending binnengekomen. Kennelijk durfde de gemeenten het niet aan om mee te doen, geen ambtenaar die initiatief heeft getoond en dat is heel jammer."

Het uitschrijven van deze prijsvraag is volgens het tweetal wel succesvol geweest. ,,We hebben veel publiciteit gekregen en zijn met verschillende nieuwe partijen in aanraking gekomen." zegt Maxim Winkelaar. ,,Deze omgekeerde prijsvraag was ook meteen een actie tegen de gehele prijsvraagcultuur die er heerst. Voor elk jong en relatief onbekend bureau is het niet gemakkelijk om interessante opdrachten te krijgen en meedoen met een prijsvraag is vaak toch een loterij. Zeker in deze tijd van de economische crisis moet je extra creatief zijn." Het duo heeft met deze actie het wonen op water in Nederland wel weer gepromoot en gestimuleerd. ,,We moeten nu alleen nog watergaten.nl daadwerkelijk realiseren, maar we hebben goede hoop dat ons mooie project er ooit gaat komen."

# # # Einde Persbericht # # #



Ingezonden persbericht