Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 juni 2010

Nieuw Burgerinitiatief gelanceerd

Op 3 juni is via iParlement.nl het burgerinitiatief voor een verplichte kabinetsperiode van 4 jaar gelanceerd. Na de komende verkiezingen heeft het kabinet niet langer de mogelijkheid om tussentijds ontbonden te worden. Bovendien hebben de ministers en staatssecretarissen niet langer de mogelijkheid om tussentijds op te stappen.

Een kabinet wordt door de kiezer voor 4 jaar gekozen en de gekozen volksvertegenwoordigers dienen deze periode te voldoen. Zij hebben zich daar beschikbaar voor gesteld en het vertrouwen van de kiezer gewonnen. Om een continue en betrouwbare politieke verantwoording te houden dient het kabinet ook moeilijke beslissingen te kunnen nemen zonder populistische invloeden van de oppositie.

Dominic van den Broek, oprichter van iParlement.nl, zegt hierover: "Een kiezer kiest in vol vertrouwen zijn vertegenwoordiger in het parlement. Deze vertegenwoordiger moet zijn werk zo goed mogelijk kunnen doen zonder populistische invloeden. Ook zal het kabinet gedwongen zijn betere compromissen te sluiten met alle leden van de Tweede Kamer. Een kiezer wordt bovendien gedwongen een heel sterke en gerichte keuze te maken voor zijn partij. Er zal weer interesse zijn in de politieke partijen en programma's. Democratie en compromissen zijn een Nederlands erfgoed en dat moeten we zo zuiver mogelijk hanteren. Met dit wetsvoorstel zal Nederland politiek weer vooruitstrevend zijn: De Nieuwe Verenigde Hollandse Democratie."

Digitaal steunen

Dit burgerinitiatief kan digitaal gesteund worden via de website www.iparlement.nl, samen met nog andere lopende burgerinitiatieven. Ook kan de kiezer hier zelf digitaal burgerinitiatieven indienen.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht