Evangelische Partij Nederland: "Christen Unie heeft gefaald"


Evangelische Partij Nederland beschuldigt Christen Unie van falen met medisch-etische kwesties

ALMERE, 20100603 -- Lijstrekker van de Evangelische Partij Nederland, Yvette Laclé heeft in een debat de Christen Unie ervan beschuldigd te hebben gefaald met hun medisch-etische kwesties. De Christen Unie heeft niet of nauwelijks verschil kunnen maken in het kabinet waar de Christen Unie deel van uitmaakte. De Christen Unie is meegegaan in de koers van de bestaande regels, al dan niet tegen Gods geboden in. De EPN maakt zich zorgen om de verdere afbrokkeling van de Bijbelse normen en waarden binnen de Christen Unie.

Volgens EPN lijstrekker Laclé zegeviert de prostitutie nog steeds. "We hebben niets aan uitstapprogramma's als daarbij uitbuiterij, mishandeling en slavinnenhandel nog steeds mogelijk is", aldus Laclé. Ook op het gebied van abortus heeft de Christen Unie gefaald aldus Laclé : "we raken de top van de ijsberg als we alleen tienermoeders opvangen en niets doen aan actieve voorlichting op scholen over de gevolgenden abortus en de mogelijkheden om te breken met abortus". De Christen Unie heeft in hun regeer periode niets gedaan aan het feit dat er jaarlijks 33.000 embryo's het leven wordt ontnomen.

De Evangelische Partij Nederland heeft de Christen Unie de afgelopen drie jaar niet of nauwelijks met hun Bijbelse normen en waarden in de media gezien. Volgens de EPN is de CU een onzichtbare meelopende partij geworden. Voor de EPN blijven verboden op abortus, euthanasie, softdrugs , prostitutie hoog op de agenda staan. Alsook de hulp aan gewetensbezwarende ambtenaren, vrijheid van geloof en ook het tegengaan van het schrappen van Godslastering zullen hoog op de EPN agenda staan . Men vindt dat het vertouwen van de evangelische en charismatische stemmers die op de ChristenUnie hebben gestemd, is geschaad. Daarom adviseerd men deze groep om te stemmen op een partij die wel Gods stem in de 2e Kamer zal laten klinken. De Evangelische Partij Nederland.





Ingezonden persbericht