EPiServer voegt e-commerce functionaliteiten toe aan platform


HAARLEM, 20100603 -- EPiServer, 's werelds snelst groeiende leverancier van interactieve internetplatforms, kondigt de beschikbaarheid van EPiServer Commerce aan. Dit product daagt bedrijven in de consumenten en zakelijke markt uit om de manier waarop zij online met klanten omgaan en hun producten verkopen opnieuw onder de loep te nemen. EPiServer pleit voor een compleet, geïntegreerd e-commerce platform met content, commerce, community en communicatie. Dit helpt bedrijven bij het creëren van online relaties met klanten, het beter begrijpen van klantgedrag en het ontdekken van verbeterpunten in de processen die bezoekers moeten doorlopen. Deze factoren zorgen er op hun beurt voor dat bezoekers kopers worden.

Wereldwijd maken meer dan 9.500 websites gebruik van EPiServer, en iedere dag gaan twee nieuwe EPiServer gebaseerde sites live. Het bedrijf werkt samen met meer dan 450 partners over de hele wereld om websites voor samenwerking en engagement te bouwen. Op basis van de toevoeging van deze e-commerce oplossing aan het EPiServer platform (dat ook bestaat uit Web Content Management en software voor het ontwikkelen van Communities) heeft EPiServer onder andere samen met een klant als Haglöfs de product catalogus gebouwd en hen geholpen bij het realiseren van een geïntegreerde benadering voor het binden van hun online klanten.

"Omdat we marktleider op het gebied van outdoor artikelen zijn, voelen klanten en winkeliers de behoefte om zich persoonlijk te identificeren met ons merk. Wij willen dat onze website zorgt voor een unieke online ervaring, door naast content bijvoorbeeld ook het populaire "My Gear" tool aan te bieden," aldus Nicolas Warchalowski, Marketing Directeur van Haglöfs. "De volgende stap in onze samenwerking met EPiServer en integratiepartner Cloud Nine is het upgraden van onze product catalogus. We hebben ondervonden dat het EPiServer platform ons op kosteneffectieve manier de flexibiliteit biedt, die wij nodig hebben om aan de behoeften van onze klanten te voldoen."

"Stel jezelf de vraag of je verschillen ondervindt bij het online winkelen van vandaag in vergelijking met dat van vijf of zelfs tien jaar geleden. In de meeste gevallen zijn de landing pages statisch, is er slechts in beperkte mate interactie met medebezoekers en het proces om een bestelling af te ronden blijft complex', aldus Marten Kruisinga, Country Manager EPiServer Benelux. "Wij helpen onze klanten bij het stroomlijnen van het conversieproces, het bieden van meer gepersonaliseerde content en aanbiedingen, het integreren van betere service en het aantrekkelijker maken van het aankoopproces. Al deze stappen leiden tot de resultaten waar onze klanten om vragen."

Het toevoegen van een in de praktijk bewezen e-commerce oplossing aan het EPiServer platform, verandert de dynamiek en versnelt het behalen van betere resultaten in vergelijking met het integratiemodel dat tegenwoordig het meest wordt gebruikt voor het ontwikkelen van online winkels. EPiServer Commerce bevat controlesystemen voor de gebruikerservaring, gekoppelde subsystemen, zoals beheer van catalogi, beheer van bestellingen, klanten management, reclamemateriaal, acties en een volledig .NET ontwikkelaars raamwerk (API).

In combinatie met het uitbreidbare EPiServer Content Management Systeem (CMS) en het EPiServer Community platform, kunnen .NET ontwikkelaars snel geavanceerde online winkels, die meertalig zijn, met meerdere valuta overweg kunnen en van meerdere communicatiekanalen gebruik maken, bouwen en in gebruik stellen. Marketing taken worden gestroomlijnd via een enkele, eenvoudig te gebruiken interface en er ontstaan nieuwe mogelijkheden om de relatie te leggen tussen feedback van bezoekers, het functioneren van de winkel en de afhandeling van bestellingen, in iedere stap van het proces.

Het EPiServer platform dat content, community, communicatie en commerce combineert is per direct verkrijgbaar.

Over EPiServer
EPiServer is `s werelds snelst groeiende leverancier van Web Content Management (WCM) platforms en online Community platforms. 3.000 klanten over de hele wereld gebruiken EPiServer CMS voor het creëren van collaboratieve en `engaging' websites. EPiServer CMS is de basis van meer dan 9.500 websites en wordt dagelijks door meer dan 130.000 web redacteuren gebruikt. EPiServer levert haar platform via een uitgebreid netwerk van meer dan 450 partners in 30 landen. Het combineert de stabiliteit en de dienstverlening van een commercieel product met de florerende ontwikkelaarsgemeenschap van een open source project, via de EPiServer World Community van 9.500 ontwikkelaars. EPiServer is een Microsoft Gold Certified Partner, met een AAA-ranking van Dun & Bradstreet sinds 2000. Het bedrijf is in 1994 opgericht en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Nederland, Zuid Afrika, Australië en Engeland. Meer over EPiServer: www.episerver.com.





Ingezonden persbericht