Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam Meer perspectief
31 mei 2010
VU is gastheer Nationale Scheikunde Olympiade 2010 VU stoomt leerlingen klaar voor Internationale Scheikundeolympiade Van 3 tot en met 10 juni 2010 vindt de Nationale Scheikunde Olympiade (NSO) plaats op de Vrije Universiteit Amsterdam. De NSO wordt georganiseerd voor leerlingen uit de hoogste klassen van de havo en het vwo en biedt leerlingen een uitdaging op het gebied van scheikunde. Getalenteerde leerlingen van verschillende scholen komen een week lang bij elkaar voor een intensief programma dat hen klaarstoomt voor de Internationale Scheikunde Olympiade die in juli plaatsvindt in Japan.

2000 leerlingen startten in de regionale voorrondes, waarvan de twintig beste scholieren van Nederland zich vervolgens een week lang met elkaar meten op de VU. Naast een intensief onderwijs programma dat gegeven wordt door de docenten van de opleiding scheikunde van de VU, gaan de leerlingen ook op sportief en cultureel gebied een uitdagende week tegemoet. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Na een grondige voorbereiding sluiten ze de week af met een practicum- en een theorietoets. De beste vier scheikundetalenten gaan door naar de internationale olympiade die dit jaar van 19 tot en met 28 juli in Tokyo, Japan gehouden wordt. Er doen ongeveer zeventig landen mee aan deze internationale wedstrijd.

De olympiade is niet alleen een wedstrijd in scheikundekennis, ook op sociaal gebied worden de leerlingen uitgedaagd. Ze zullen in de nationale en de internationale wedstrijd veel mensen ontmoeten van over de hele wereld.




Vrije Universiteit Amsterdam