TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-06-2010

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending donderdag 3 juni
Nederland 1 - 22.00 uur

JOB COHEN EN GEZIN BALKENENDE IN TROS TV SHOW

Komende donderdag, 3 juni, zendt de TROS alsnog de aflevering uit van de TROS TV SHOW met Job Cohen en Jan Peter Balkenende. De uitzending stond gepland op 14 mei jl., maar ging toen niet door vanwege de ingelaste campagnestop in verband met de vliegramp in Tripoli.

Ivo Niehe gaat op bezoek bij Job Cohen en het gezin Balkenende. Cruciale vraag: Wie heeft er in deze tijd van bijna onoplosbare problemen, van in de politiek keiharde onderlinge verhoudingen, van de steeds meedogenlozere pers waarin politici dagelijks de Kop van Jut zijn nog zin in het ambt van premier?

Bianca Balkenende: "We hebben ervoor gekozen, het is voor ons een werkbare situatie. Dit is een hoofdstuk in ons leven, straks volgt er weer een nieuw." Jan Peter Balkenende zelf op de vraag of het voor het eerst in beeld verschijnen van vrouw en dochter tot doel heeft stemmen te winnen? "Mijn werk is niet te doen als je niet de volle steun hebt van je echtgenote en dochter." Dochter Amelie: "Mijn vader is te weinig thuis. Maar dat hij premier is heeft ook voordelen; ik kom op plekken waar je anders nooit mag komen..."

Cohen over de verplatting van de politieke verhoudingen: "Ik ga daar verandering in brengen, ga dat voor mezelf doen en hoop dat ik anderen meekrijg." Balkenende: "Het is keihard, van alles wordt een hype gemaakt. Die spiraal gaat steeds in opwaartse richting."

De conclusie van Ivo Niehe: de twee grote mannen hebben grote overeenkomsten, ze zaten niet voor niets als tiener beiden al uit belangstelling bij de gemeenteraadsvergaderingen. Waarom kunnen ze het niet samen doen? Ze kunnen het goed met elkaar vinden. Jammer dan van de uitgangspunten van hun beider partijen. In deze barre tijden hebben we gewoon de beste leiders nodig die elkaar kunnen aanvullen.

Voor meer informatie: www.tros.nl/tvshow