Ingezonden persbericht


Teijin Aramid stimuleert techniekonderwijs via landelijk Techniek Toernooi

Arnhem, 2 juni 2010 - Op 3 juni vindt het landelijke Techniek Toernooi plaats voor basisscholieren in het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem. Teijin Aramid, een van de grootste vezelproducenten van de wereld, steunt het toernooi en heeft recent een sponsorovereenkomst afgesloten met de Stichting Techniek Toernooi voor de komende 3 jaar.

Voor Teijin Aramid is het belangrijk dat het techniekonderwijs wordt gestimuleerd, zowel op lagere en middelbare scholen. De organisatie steunt het onderwijs dan ook met haar sponsorbeleid; een van de thema's luidt 'het stimuleren van kennisontwikkeling bij de jeugd'. Het is voor hoogtechnologische bedrijven als Teijin Aramid van groot belang dat er voldoende technisch geschoolde mensen beschikbaar zijn, nu en in de toekomst. Het aantal scholieren dat voor een technische opleiding kiest, is laag.

Teijin Aramid participeert op verschillende manieren op het Techniek Toernooi op 3 juni in het Openluchtmuseum in Arnhem. Zo organiseert zij als extra activiteit een wedstrijd 'wie maakt de langste', waarbij alle deelnemers gedurende de dag een draad kunnen 'spinnen' volgens een veilig, chemisch proces. De langste draadmaker wint een leuke prijs. Daarnaast is Teijin Aramid aanwezig met een eigen stand waar scholieren meer informatie krijgen en kunnen praten met verschillende medewerkers.

'Wij zijn erg blij dat Teijin Aramid onze sponsor is geworden en meedoet met het Techniek Toernooi. Dit soort bijdragen versterken het evenement enorm. Ik verwacht dat het Techniek Toernooi ook dit jaar weer een groot succes wordt!", aldus toernooidirecteur Jan Heijn.

Het Techniek Toernooi draait om acht spannende techniekuitdagingen, verdeeld over vier leeftijdcategorieën. Alle basisscholieren kunnen meedoen ongeacht de leeftijd. In totaal worden op 3 juni 200 teams van ruim 80 basisscholen uit heel Nederland verwacht. Winnende teams ontvangen uit handen van Bart Meijer, presentator van Klokhuis, een prijs.


Over het Techniek Toernooi
Het Techniek Toernooi is een initiatief van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV). De NNV bestaat uit natuurkundigen van de Nederlandse universiteiten, het bedrijfsleven en natuurkundedocenten voortgezet en hoger onderwijs. De vereniging heeft een comité belast met de organisatie van het Techniek Toernooi. Dit organiserend comité telt behalve NNV-leden ook andere professionals en enthousiaste mensen die techniek leuk en belangrijk vinden. Gezamenlijk willen ze de bètavakken onder de aandacht brengen van het basisonderwijs omdat wetenschap en techniek essentieel zijn voor onze kennissamenleving. Meer info: www.techniektoernooi.nl

Over Teijin Aramid
Wij zijn Teijin Aramid, een dochteronderneming van de Teijin Groep met een passie voor aramide. Onze toewijding aan zowel ons product als onze klanten heeft ons een wereldleider in aramide gemaakt. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is ons Twaron ®, Sulfron ®, Teijinconex ® of Technora ® aanwezig. Onze producten zijn wereldwijd te vinden in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. Met onze vier hoogwaardige aramide vezels - geproduceerd in onze fabrieken in Nederland en Japan - bieden wij een breed pallet aan producten. En met onze ongekende kennis en ervaring zijn wij in staat continu te werken aan nieuwe innovaties. Vaak in samenwerking met klanten en partners via onze wereldwijde sales & marketing organisatie. Dat is 'The power of Aramid'. Als u meer wilt weten over de wereld van aramide of als u ideeën wilt uitwisselen over nieuwe oplossingen, bezoek dan onze website www.teijinaramid.com.

Over de Teijin Groep
Teijin Aramid is onderdeel van de Teijin Groep. Teijin is een mondiale, technologiegedreven groep die actief is op vijf hoofdgebieden: synthetische vezels (polyester vezels, koolstof vezels en aramide vezels); films en kunststoffen; farmaceutica en medische hulpmiddelen; groot- en detailhandel; en IT en nieuwe producten. Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie had een geconsolideerde omzet van 9,4 miljard dollar (943,4 miljard yen, 1 dollar = 100 yen) in fiscaal jaar 2008 en heeft wereldwijd 19.453 medewerkers verspreid over 169 bedrijven wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.teijin.co.jp/english.


Noot voor redacties