Stadsdeel Bos en Lommer


Feestelijke start Activiteitenbus

2 juni 2010

Persbericht

Portefeuillehouder Hetty Welschen opent donderdag 3 juni om 13.30 uur de Activiteitenbus. Het wordt een sportieve en feestelijke start in woonzorgcentrum Nieuw Vredenburgh. Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging, geeft er een gratis bewegingsles en vier winnaars krijgen een gratis ritje met de Activiteitenbus.

Westbewoners

De Activiteitenbus is voor Westbewoners met een AOV-pas. Mensen met een beperking of 65-plussers die nog geen AOV-pas hebben, kunnen deze aanvragen met hulp van Centram.

Activiteiten

De Activiteitenbus haalt de mensen thuis op en brengt hen naar activiteiten als een museumbezoek, Sail, de supermarkt, het strand of het zwembad. De ritten van de activiteitenbus kosten 2 euro retour binnen Amsterdam. Voor ritten buiten Amsterdam geldt het AOV tarief.

Deelnemen

De Activiteitenbus is zes maanden op proef en maakt het mogelijk dat groepen mensen deel kunnen nemen aan groepsactiviteiten en zo hun netwerk vergroten. Centram stelt elke twee maanden een nieuw programmaboekje met activiteiten samen. Daarin zitten activiteiten in Stadsdeel West, stadspasactiviteiten en activiteiten die mensen zelf inbrengen. De activiteiten gaan door als er minimaal vier mensen deelnemen.

Aanmelden