Zomer 2010 in Marienthal: kunst, cultuur en Midzomermarkt


Optreden Paul Millns, expositie 'Kunst im Kreuzgang', Midsommermarkt en 'Marienthaler Abende'

MARIENTHAL, 20100528 -- In het aantrekkelijke en romantische dorp Marienthal aan de Issel, Duitsland, zitten ook in de zomer van 2010 de lokale ondernemers niet stil. Naast de gebruikelijke culturele evenementen zijn er vanaf juni genoeg redenen om een bezoek te brengen aan het idyllische dorp in de Niederrhein.

Programma zomer 2010:

Op 3 juni geeft bluespianist, zanger en songwriter Paul Millns (Groot Britannië) een bijzonder concert in de feestzaal van Romantik-Hotel Haus Elmer. Paul Millns begon zijn muzikale carrière eind jaren zestig. Zijn songwriting wordt beïnvloed door namen als Bob Dylan, Joni Mitchell en Tim Hardin. Muzikaal geeft hij aan ook door Ray Charles sterk te zijn geïnspireerd. Paul Millns heeft elf cd's met eigen liedjes op zijn naam staan. Ook schreef hij muziek voor verschillende films. Aanvang: 20.00 uur.

Op 6 juni opent de expositie 'Kunst im Kreuzgang' In Klooster Marienthal. In het kader van 'Ruhr 2010 - Kulturhauptstadt Europas' stellen 14 kunstenaars hun werk onder thema 'Brot un Rosen' tentoon. 'Ruhr 2010 was aanleiding om een thema over de arbeidersbeweging te kiezen. Als inspiratie hebben kunstenaars twee gebeurtenissen gebruikt: de 'Brood en Rozen' staking van vrouwelijke textielfabriekarbeiders in de Verenigde Staten (1912) en 'Rosenwunders' van heilige Elisabeth von Thüringen (1207-1231), ze gaf voedsel aan de armen. Deze expositie is te zien tot en met 4 juli 2010.

De drukbezochte Marienthal Midsommermarkt vindt dit jaar plaats in het weekend van 19-20 juni. Er valt dan veel te ontdekken: kunst en handwerk, curiosa en verschillende culinaire specialiteiten.

Het 27e seizoen van de in heel Duitsland inmiddels bekende 'Marienthaler Abende' begint op 30 juni 2010. De hele zomer lang, op woensdagen, kan men genieten van zeer verschillende concerten en cabaret-voorstellingen. Dit jaar van de partij: LaLeLu, Fritz Eckenga, Unduzo, Klezmer Alliance, Las Sombras, Cara, Salonorchester Weimar, iNtrmzzo, Bullemanner, GlasBlasSing Quintett. Een uitgebreid programma is te vinden op www.marienthaler-abende.de

Het Romantische dorp Marienthal ligt in de buurt van stad Wesel, Nordrijn-Westfalen, pakweg 40 kilometer van de Nederlandse grens. Wie op zoek is naar rust, ruimte en natuur is in Marienthal op de juiste plek. In Marienthal en haar bosrijke omgeving
kan men Fietsen, wandelen of doen aan Nordic Walking. Men kan hier uitstekend overnachten in het Romantik-Hotel Haus Elmer. Er zijn in Marienthal meerdere restaurants voor culinair genieten, allemaal op loopafstand. De modestad Dusseldorf is te bereiken in 35 autominuten.

Fotos en meer info: www.marienthal.de