Albert Heijn Vught mag ook op zondag open


Wens D66 Vught gaat in vervulling

VUGHT, 20100603 -- Albert Heijn in de Marktveldpassage in Vught gaat binnenkort ook iedere zondag open. Het nieuwe gemeentebestuur van Vught is akkoord gegaan met zondagsopenstelling van Albert Heijn. Daarmee gaat niet alleen de vurige wens van AH, maar ook van D66 in vervulling. D66 Vught heeft met de zondagsopenstelling zijn eerste speerpunt van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen binnengehaald.

De vorige coalitie wees om talloze redenen keer op keer aanvragen van supermarkten af. D66 Vught is blij dat de nieuwe coalitie niet zoekt naar een waslijst aan argumenten waarom het niet zou kunnen maar kijkt waarom het wél kan. Dat past ook precies in een van de speerpunten in het bestuursakkoord: Vught als Ja-gemeente.

Volgens D66 is er in Vught veel behoefte is aan zondagsopenstelling van een supermarkt. Dat wordt ook bevestigd door Albert Heijn, waar volgens een woordvoerder regelmatig klanten aankloppen met die wens. Tot nu toe moeten inwoners van Vught die op zondag boodschappen willen doen naar Albert Heijn in Boxtel -waar de zondagsopenstelling een groot succes is- of naar de kleine Albert Heijn op het station in Den Bosch.

D66 Vught wil dat niemand verplicht wordt om op zondag boodschappen te doen, maar -nog veel belangrijker- ook niemand verbieden om dat te doen. Bovendien kan het de levendigheid van het centrum op zondag verbeteren en is het goed voor de plaatselijke werkgelegenheid.


Zondagsopenstelling van Albert Heijn betekent dat de supermarkt een vergunning krijgt als 'avondwinkel' en iedere zondag na 16.00 uur open mag. Iedere zondag overdag open is wettelijk helaas nog niet mogelijk, maar misschien komt na een Tweede Kamerverkiezingen een coalitie die net als D66 een verdere verruiming van de winkeltijden wil. VVD en GroenLinks zijn hier ook voor en zelfs het CDA, dat jarenlang op de rem trapte en de afgelopen kabinetsperiode zelfs de zondagsopenstelling aan banden wilde leggen, is nu voorstander.

Het is nog niet bekend vanaf welke datum Albert Heijn in Vught open gaat op zondag. Een andere grote wens van D66 is dat ook de bibliotheek op zondag open gaat.

D66 Vught





Ingezonden persbericht