AES Solar Energy sluit overeenkomst voor €31 miljoen ter financiering van 8 MW fotovoltaïsch project in Italië

ARLINGTON, Va.--(BUSINESS WIRE)-- 20100603 --

AES Solar Energy Ltd (AES Solar), een joint venture tussen de AES Corporation (NYSE: AES) en Riverstone Holdings LLC, heeft vandaag aangekondigd dat één van haar dochterondernemingen een overeenkomst voor lange termijn kredietverlening zonder regres heeft afgesloten voor de financiering van de geprojecteerde bouw van de 8 MW Torchiarolo zonnefotovoltaïsche installatie (PV), die zich in de Italiaanse Puglia-streek bevindt.

David Sundstrom, AES Solar Country Manager voor Italië zei, “De afsluiting van deze financiële overeenkomst voor het 8 MW Torchiarolo project, ons tweede PV- project in Italië van dit jaar, laat de sterke capaciteiten van AES Solar voor projectfinanciering en ontwikkeling zien. Wij stellen de voortdurende ondersteuning van onze kredietverleners zeer op prijs zodat wij de ontwikkeling van onze pijplijn van PV-projecten met behulp van de Italiaanse feed-in tariefstructuur kunnen voortzetten.”

Twee banken nemen aan deze financiering deel: UniCredit Mediocredito Centrale (as Agent) en Centrobanca - Banca di Credito Finanziario e Mobiliare. De kredietfaciliteiten zullen ongeveer 85 procent van de verwachte totale projectkosten dekken. De uiteindelijke vervaldatum is 18 jaar na voltooiing van de bouw.

Verwacht wordt dat het 8 MW Torchiarolo project eind 2010 in commercieel gebruik gaat, zodat dit in aanmerking komt voor een 20 jaar gereguleerd feed-in tarief volgens het “Conto Energia” plan. Global Energy Services Italia is met de bouw van het project bezig.

AES Solar heeft op dit moment een wereldwijde opererende portfolio van 37 MW in Frankrijk, Griekenland en Spanje. Door de toevoeging van het Torchiarolo project, is er in totaal 51 MW aan projecten in aanbouw. AES Solar is op weg om 88 MW te laten functioneren tegen eind 2010.

Over AES Solar Energy Ltd

AES Solar Energy Ltd, (AES Solar) is een joint venture tussen de AES Corporation en Riverstone Holdings LLC, opgezet voor het ontwikkelen, beheren en uitvoeren van fotovoltaïsche installaties op utiliteitsschaal in de hele wereld. AES Solar beschikt op dit moment over 37 MW in activiteiten in Spanje, Griekenland en Frankrijk, en heeft ook in andere landen belangrijke operaties lopen. Voor meer informatie, ga naar www.aes-solar.com.

Over Riverstone Holdings LLC

Riverstone Holdings LLC, een op energie en krachtbronnen gerichte private equity firma opgericht in 2000, heeft ongeveer $17 miljard onder beheer door middel van zes investeringsfondsen, waaronder ´s werelds grootste hernieuwbare energiefonds. Riverstone leidt investeringen voor buyout en kapitaalaangroei in de midstream, exploratie & productie, olievelddiensten, energie- en hernieuwbare sectoren van de energetische industrie. Met kantoren in New York, Londen en Houston, is het bedrijf een $14 miljard tellende verbintenis aangegaan voor 70 investeringen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie, ga naar www.riverstonellc.com.

Over de AES Corporation

De AES Corporation (NYSE: AES) is een wereldwijd energiebedrijf met generatie- en distributieactiviteiten dat op de Fortune 500 lijst staat. Door middel van onze gevarieerde portfolio van thermische en hernieuwbare brandstofbronnen leveren wij betaalbare en duurzame energie aan 29 landen. Het personeelsbestand van AES van 27.000 mensen verbindt zich tot operatieve excellentie waarbij aan de wisselende energiebehoeften van de wereld wordt tegemoet gekomen. In 2009 genereerde AES inkomsten voor een bedrag van $14 miljard en het bedrijf bezit en beheert $40 miljard aan totaal kapitaal. Voor meer informatie, ga svp naar www.aes.com.

De AES Corporation Safe Harbor onthulling

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen als bedoeld in de Securities Act van 1933 en de Securities Exchange Act van 1934. Deze toekomstgerichte verklaringen bevatten, maar beperken zich niet tot de verklaringen met betrekking tot toekomstige inkomsten, groei, en financiële en operatieve prestaties. Toekomstgerichte verklaringen dienen niet ter garantie voor toekomstige resultaten, maar zijn meer een weerspiegeling van de huidige verwachtingen van AES gebaseerd op redelijke veronderstellingen. De verwachte financiële informatie is gebaseerd op zekere materiële veronderstellingen. Deze veronderstellingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot de precieze vooruitzichten van AES betreffende toekomstige rentekoersen, grondstoffenprijzen en internationale schommelingen van munteenheden, voortdurende normale niveaus van operatieve prestatie en elektriciteitshoeveelheden van de distributiebedrijven van AES en operatieve prestaties bij de generatiebedrijven van AES in overeenstemming met historische niveaus, evenals de resultaten van verwachte productiviteitsverbeteringen en hogere groei-investeringen op genormaliseerde investeringsniveaus en rentabiliteit op basis van vroegere ervaring.

De werkelijke resultaten kunnen materieel verschillen van de verwachte resultaten in de toekomstgerichte verklaringen van AES, vanwege risico, onzekerheden en andere factoren. Belangrijke factoren die de huidige resultaten kunnen beïnvloeden, worden besproken in de documentatie die AES bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd heeft, inclusief, maar niet beperkt tot de risico's besproken onder Item 1A “Risicofactoren” in het jaarverslag 2009 van AES op formulier 10-K. Lezers worden aangemoedigd deze ingediende documentatie van AES te lezen om zo meer te weten te komen over de risicofactoren waar AES-bedrijven mee te maken hebben. AES is niet verplicht om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien, om het even of deze nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere zaken betreffen.

Aandeelhouders die een kopie wensen te bezitten van het jaarverslag 2009 van het bedrijf gedeponeerd bij de SEC op formulier 10-K op of omstreeks25 februari 2010, kunnen hiervan een gratis kopie ontvangen (exclusief bewijsstukken) door een verzoek hiertoe in te dienen bij de Office of the Corporate Secretary, The AES Corporation, 4300 Wilson Boulevard, Arlington, Virginia 22203. Bewijsstukken kunnen ook worden aangevraagd, maar hiervoor wordt een tarief gerekend gelijk aan de kosten die voor het kopiëren zijn gemaakt. Aandeelhouders kunnen ook een kopie verkrijgen door de website van het bedrijf te bezoeken op www.aes.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
AES Solar Energy Ltd

Ellen Gallup, +1 703 682 6431

Ticker_symbol NYSE:AES