Ingezonden persbericht


Festival of Games Conference introduces a new and innovative format

De zesde editie van het Festival of Games-congres gooit de formule om. De klassieke vorm van speeches en panels van een uur, krijgt gezelschap van zogenoemde 15-minute sessions. Maar liefst 24 "speed-sessions" per dag zorgen er voor dat bezoekers altijd d? sessie kunnen volgen, die hen het meest interesseert.

Ook het klassieke deel van het congres is onder handen genomen. Dit jaar worden de sprekers vooral gezocht onder ontwikkelaars en uitgevers van succesvolle games en diensten. Het programma wordt samengesteld in samenwerking met het team van het vakblad voor de Nederlandse gamesindustrie, Control.

Uitgever Matthijs Dierckx-Kuijper: "We willen de bezoekers minder auteurs, minder onderzoekers en minder analisten voorschotelen. De beslissers uit de gamesindustrie, op elk niveau, willen vooral leren van de successen en fouten van anderen. Maar dan wel van degenen die zelf die successen of rampen hebben gecre?erd."

Voorzitter van het Festival of Games, Seth van der Meer: "Na vijf edities hebben we opnieuw gekeken naar de behoeften van de gamesindustrie. Die wil anno 2010 kennis die morgen al tot resultaten leidt. Daarom halen we de ondernemers en pioniers die de industrie groot hebben gemaakt naar het Festival of Games."

De organisatie wil nog even wachten met het onthullen van de eerste van vier keynote-sprekers, maar volgens Control hoofdredacteur Eric Bartelson is de eerste naam "iemand van grote faam en naam. Niet alleen om zijn verleden, maar juist ook om hetgeen hij in 2010 gaat doen."

Een andere naam wil Bartelson wel al vrijgeven: Sir Ian Livingstone. "De man die Lara Croft wereldwijd een succes maakte, die Eidos groot maakte, die zojuist een mega-deal met een Japanse publisher achter de rug heeft. En die man komt vertellen over zijn leven in de gamesindustrie. Persoonlijk kan ik niet wachten!"

INFO OVER FESTIVAL OF GAMES
Het Festival of Games bestaat uit een mix van diverse games-gerelateerde events en richt zich op ontwikkelaars, uitgevers en investeerders in de gamesindustrie. Naast het congres is er een internationaal matchmaking evenement, een expo, een carri?re beurs en een projectenmarkt waar aanstormend talent zijn kunsten vertoont.

Het Festival of Games vindt plaats op 3 en 4 juni in de Jaarbeurs in Utrecht.??Het Festival of Games wordt georganiseerd door de Stichting Nederlandse Gamesdagen en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, de Provincie Utrecht en de Gemeente Utrecht.

Meer op www.festivalofgames.org / www.control-online.nl