Gemeente Cromstrijen


Nieuwe veerverbinding Numansdorp- Willemstad van start!

11-05-2010

In de zomermaanden varen van Numansdorp naar Willemstad en weer terug? Dat kan! Vanaf 3 juni 2010 start het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard met medewerking van de gemeenten Cromstrijen en Moerdijk een proef met een nieuwe fiets- voetveerverbinding.

Van tijdelijk naar permanent?
Na een feestelijke start op 3 juni 2010 vaart veerboot ´De Anna´ in de maanden juni en september van woensdag tot en met zondag. In de maanden juli en augustus vaart de boot van dinsdag tot en met zondag. De proef is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard in combinatie met een subsidie vanuit de Provincie Zuid-Holland. Als de proef succesvol verloopt, wordt er geprobeerd er een permanente verbinding van te maken.

Nautisch Centrum Hoeksche Waard
De gemeente Cromstrijen ziet de proef met de voet- en veerverbinding als een eerste stap op weg naar een nautisch centrum, dat onderdeel uitmaakt van de ontwikkeling Zuidrand Hoeksche Waard.

De Anna
Ralph Holster is de exploitant van ´De Anna´. De boot heeft een capaciteit van 12 personen en er is ook plaats voor 12 fietsen. De overtocht duurt ongeveer een half uur. Er wordt elke vaardag gestart vanuit Willemstad. De eerste afvaart is om 10.00 uur in Willemstad, om 11.00 uur wordt er weer vertrokken vanaf Numansdorp. De laatste afvaart in Numansdorp is om 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u te zijner tijd terecht op www.nationaallandschaphoekschewaard.nl

De Deltapontjes
In het Haringvliet, Hollandsch Diep en Krammer-Volkerak varen verschillende pontjes. Deze verbindingen zijn samengebracht onder de naam ´Deltapontjes´. De meeste van deze pontjes varen vanaf de zomervakantie. In de tweede helft van juni wordt er een brochure uitgebracht met de vaarschema's van deze Deltapontjes. Daarin staat ook informatie over fietsroutes en tips voor een dagje uit. Vanaf begin juni is hierover ook informatie te vinden op de websites van diverse promotieorganisaties.