Ingezonden persbericht


Persbericht: Iceland Express start Rotterdam - Reykjavik

Iceland Express start Rotterdam - Reykjavik

Iceland Express start verbinding Reykjavik - Rotterdam De IJslandse luchtvaartmaatschappij Iceland Express start op donderdag 3 juni aanstaande met een verbinding tussen de thuisbasis Reykjavik en Rotterdam The Hague Airport. Met deze vlucht komt één van de meest bijzondere bestemmingen in Europa gemakkelijk binnen handbereik. Tussen 3 juni en 26 augustus vliegt Iceland Express iedere donderdag naar de meest noordelijke hoofdstad van Europa. Vluchten zijn beschikbaar vanaf ¤ 99,= per enkele reis, kinderen onder de 12 jaar ontvangen 25% korting. Ondanks de inmiddels bekende uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull kunnen toeristen de overige IJslandse fenomenen ongehinderd bewonderen. Alleen de regio rondom de vulkaan zelf is afgesloten.

IJsland is vooral bekend vanwege het bijzondere natuurschoon. Moeder Natuur heeft in het hoge Noorden zelf het mooiste spa resort gecreëerd: Bláa lónið, oftewel The Blue Lagoon, is één van de populairste attracties van IJsland. In een lavaformatie zijn minerale warm waterbaden ontstaan. Door de zeer comfortabele temperatuur van bijna 40 graden, is The Blue Lagoon geschikt om in te baden en te zwemmen. De Gouden Cirkel is de 'must' van zuidelijk IJsland: De beroemde rondreis voert langs de Gullfoss Watervallen, waar twee waterstromen haaks op elkaar 32 meter naar beneden vallen met prachtige nevelwolken als resultaat. Ook de bekende Geysir, die in de Haukaladur vallei water meters hoog spuit en het historische Thingvellir, waar 's werelds oudste parlement gevestigd was maken deel uit van deze indrukwekkende tour.

De hoofdstad Reykjavik, die gezien het inwonersaantal opvallend cosmopolitisch is, is niet de enige stad op IJsland. Akureyri, de vierde stad van het land, ligt zelfs op slechts 50 kilometer van de poolcirkel verwijderd.

De vluchten van Iceland Express kunnen geboekt worden via de website van de luchtvaartmaatschappij, www.icelandexpress.com. Vanaf 1 juni vliegt Iceland Express bovendien naar New York (Newark) en Winnipeg (Canada). Een reis naar Canada of de Verenigde Staten kan hiermee op een bijzondere manier vormgegeven worden door een verblijf en route op IJsland. Pakketreizen kunnen bijvoorbeeld via Buro Scandinavia geboekt worden.

Reizigers die al geboekt hebben voor een vlucht met Iceland Express of degenen die de reis van vrienden of familie willen volgen kunnen op twitter zien of de bewuste vlucht al vertrokken of geland is: http://twitter.com/IEX_OPS

Nieuws en aanbiedingen zijn ook te vinden op facebook: http://www.facebook.com/pages/Iceland-Express-in-English/94258106828?ref=ts

Noot voor de redactie,