Ingezonden persbericht


Samsung geeft Nederlandse ontwikkelaars en partners uitleg over nieuw open platform

bada SDK en API vrijgegeven: Samsung organiseert DevCamp op 3 juni

Samsung Mobile nodigt Nederlandse ontwikkelaars, content providers en partners uit voor een speciale bada Developer Day (DevCamp) op 3 juni a.s. in Amsterdam. Deze dag is de uitgelezen kans om verdere uitleg te krijgen over het nieuwe bada platform voor Samsung mobiele telefoons. De SDK en API van bada zijn nu vrijgegeven voor ontwikkelaars en leveranciers van applicaties.

'Samsung bada is voor ontwikkelaars en content providers een uitgelezen kans om hun applicaties en content op een ongekend groot aantal devices in de hele wereld geïnstalleerd te krijgen,' zegt Geert Mol, marketing manager bij Samsung Mobile in Nederland. 'Het bada DevCamp kan gezien worden als het officiële startschot voor de lokale ontwikkeling van applicaties. Tijdens deze dag lichten we een aantal belangrijke aspecten van het platform, de SDK en de Samsung Apps store verder toe. We nodigen dan ook iedere ontwikkelaar uit om onderdeel te worden van de bada-community om zo elkaars positie te kunnen verstevigen.'

Ook is er een aantal prijzen te winnen voor de beste apps. Internationaal wordt er $ 2,7 miljoen aan prijzengeld verdeeld, terwijl developers in Nederland ook nog eens kans maken op een van de vijf 46' LED-TV's.

bada werd eind vorig jaar wereldwijd geïntroduceerd en kreeg tijdens het MWC in Barcelona een eerste gezicht met de aankondiging van de Samsung Wave, de eerste mobiele telefoon dat op het open bada platform draait.

Nederlandse ontwikkelaars en contentpartijen kunnen hier meer informatie vinden en zich voor het bada DevCamp aanmelden.

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.



Ingezonden persbericht