Ingezonden persbericht


WIJZIGING DATUM EN LOCATIE FILMPERSVOORSTELLING
Nieuwe datum 3 Juni Het Ketelhuis.
Persvoorstelling 2 juni in Pand Noord gaat niet door.

LA BLONDE AUX SEINS NUS
De blonde dame met de blote borsten / titel van een schilderij van Manet

Persvoorstellingen
Donderdag 3 juni - 14.20 uur (vr) ­ Het Ketelhuis
Aansluitend aan de film The Joneses
Cultuurpark Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam

Dinsdag 8 juni ­ 14.45 uur (ld) ­ UPI Screeningroom Koningin Wilhelminaplein 2-4, Amsterdam

Gecancelled: Woensdag 2 juni ­ 15.15 uur - Pand Noord

()

Twee in de marge opererende criminele broers,
een knap vrijgevochten meisje dat ze kidnappen,
een gestolen Manet, en een aak die hartje zomer de rivier de Seine bevaart. Alle ingrediënten voor een vrolijke en spannende ménage à trois.

Een film van Manuel Pradal (scenario en regie)
Met Vahina Giocante (Lila dit ça) ­ Rosalie,
Nicolas Duvauchelle (La fille du rer) ­ Julien en Steve Le Roi - Louis

Vanaf 24 juni te zien in de Nederlandse bioscopen

Namens Lumière / Benelux Film Distributors nodigen wij u van harte uit tot het bijwonen van de persvoorstellingen van de Franse film La blonde aux seins nus van Manuel Pradal (scenario en regie).

De persvoorstellingen vinden plaats op donderdag 3 juni 14.20 uur (Het Ketelhuis, Cultuurpark Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam) en dinsdag 8 juni om 14.45 uur (UPI Screeningroom, Koningin Wilhelminaplein 2-4, Amsterdam).

Synopsis
Dit is de geschiedenis van twee broers, Julien en Louis, 25 en 14 jaar oud. Als vrijbuiters, in de marge levend met af en toe een crimineel uitstapje, bevaren ze met hun aak de rivier de Seine. Het ruim meestal vol zand en grind. Een malafide handelaar in schilderijen en curiosa stelt hen voor om het schilderij 'La blonde aux seins nus' van Manet te stelen uit het Parijse Musée d'Orsay. Louis slaagt erin om het doek uit de lijst te snijden, maar Rosalie, de jonge suppooste in het museum, achtervolgt hem. Na een worsteling besluiten de broers haar te kidnappen. De fantasierijke bohémienne, die deze curieuze speling van het lot als een mooie buitenkans ziet om haar leven een andere wending te geven, schikt zich al snel in haar lot. Het leven op de aak met de twee broers, het zwemmen in de Seine,.. ze geniet met volle teugen. Het stadsmeisje en de twee buitenjongens voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken. Hun ménage à trois is grappig en poëtisch, maar gaat onvermijdelijk problemen opleveren. Rosalie speelt een gevaarlijk spel dat zomaar uit de hand kan lopen. Intussen heeft de recherche de achtervolging ingezet.

De hoofdrollen worden vertolkt door Vahina Giocante (Lila dit ça) ­ Rosalie, Nicolas Duvauchelle (La fille du rer) ­ Julien en Steve Le Roi ­ Louis. Cinematography: Yorgos Arvanitis. Productie: Alain Goldman (La Vie en Rose, Crimson Rivers, Babylon A.D.). Een film van Manuel Pradal (scenario en regie). Speelduur: 101 minuten.


---

Distributie: BENELUX FILM DISTRIBUTORS voor LUMIÈRE De Poort 40, 3991 DV Houten
Tel: 030 6340660 Fax: 030 6381213 - nederland@bfdfilm.com

Publiciteit (foto's, persmap, prijsvragen / acties, interviews): MvSP Monique van Schendelen, Menno Ribbelink
Noordereinde 233 ­ B, 1243 JT 's Graveland
Tel: 035 5826969 / 06 53 697 606 Fax: 035 5827885
E-mail: monique@mvsp.nl