Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Donderdag 3 juni - Albumpresentatie Diederik Rijpstra

Artiesten en musici zien De Badcuyp al jaren als de speeltuin waar de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene zich al experimenterend tot grote muzikale hoogten speelt. Bij De Badcuyp bruist het, leeft het en gebeurt het: geen wonder dat artiesten graag bij ons terugkomen met bijzondere projecten, ongebruikelijke ensembles en spannende nieuwe ideeën. Een graag geziene gast is trompettist Diederik Rijpstra, die vanavond in De Badcuyp zijn album Wampum presenteert.

Improvisatie en muzikale contrasten staan centraal in het oeuvre van deze jonge componist, wiens werk en uitstraling sowieso door flexibiliteit en spontaniteit gekenmerkt worden. In 2009 studeerde hij af aan het conservatorium, toerde tijdens zijn studie met verschillende ensembles en gooide hoge ogen op de grote jazzfestivals. De creativiteit en originaliteit van zijn composities en de emoties die hij in zijn spel weet te leggen, worden door vriend en vijand bejubeld: "Ik vind zijn spel ontzettend origineel en integer. Diederik is een verhalenverteller," aldus trompettist Eric Vloeimans die overigens ook zijn medewerking aan Diederiks nieuwe album verleende.

Wampum is, geheel in de stijl van Diederik Rijpstra, een gedurfde, originele plaat geworden. Rijpstra wordt op dit album bijgestaan door Joost Lijbaart op de drums, Dimitar Bodurov op de piano en bassist Clemens van der Feen. Naast deze kwartet-opnamen bevat het album schitterende duo-improvisaties met Eric Vloeimans. Vanavond in De Badcuyp zijn naast natuurlijk Rijpstra op het podium te vinden: Gideon van Gelder (piano), Clemens van der Feen (bas) en Onno Govaert (drums).

De Badcuyp Centrum voor Muziek - Concertzaal/boven Aanvang: 21:30
Toegang: 8,- euro

///einde persbericht///