Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Leeuwarden gastheer Divosa-congres

Het jaarlijkse Divosa Voorjaarscongres vindt donderdag 3 en vrijdag 4 juni plaats in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Divosa is de Nederlandse vereniging van managers van gemeentelijke sociale diensten. Het Divosa-congres staat bekend om zijn inspirerende sprekers, het brede netwerk en de mogelijkheid om kennis op te doen en te delen.

Tijdens het congres 'Scherp aan de wind' wordt de Divosa-monitor 2010 gepresenteerd. Daarbij wordt niet alleen ingegaan op de ontwikkelingen bij sociale diensten in 2009, ook wordt vooruitgeblikt naar de ontwikkelingen in 2010 en de mogelijk gevolgen als gevolg van de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

De toenemende werkloosheid is op het congres een belangrijk aandachtspunt. Door de economische crisis wordt de arbeidsmarkt steeds krapper en komen jongeren en ouderen bijna niet aan het werk. Verschillende workshops, excursies en symposia tijdens het congres gaan dieper in op manieren om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden.

De deelnemers aan het congres krijgen verschillende excursies aangeboden, zoals een Stadswandeling door Leeuwarden, een bezoek aan de Leeuwarder Kaatsvereniging, maar bijvoorbeeld ook een bezoek aan het Werkplein Leeuwarden. Naast de vaste programmaonderdelen krijgen de 650 deelnemers voldoende keuzemogelijkheden om in eigen interesse te voorzien en met elkaar te netwerken. De deelnemers hebben een uitgebreid, maar leuk programma voor de boeg.


---