Gemeente Delft

Sebastiaansbrug voorlopig niet vervangen

De aanbesteding voor de vervanging van de Sint Sebastiaansbrug is ingetrokken. Dit betekent dat de werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe brug voorlopig niet zullen worden uitgevoerd.

Gemeente Delft, Provincie Zuid-Holland en Stadsgewest Haaglanden zijn gezamenlijke initiatiefnemers van het project Sint Sebastiaansbrug. Recentelijk zijn er binnen het project onzekerheden gerezen. Deze hebben te maken met de vraag of het mogelijk is een bouw- en kapvergunning te verlenen en met vertraging die kan ontstaan als gevolg van een aangetroffen bodemverontreiniging. Aanvullend onderzoek hiernaar geeft de betrokken partijen aanleiding om de aanbesteding in te trekken. De geselecteerde aannemers zijn hierover vandaag geïnformeerd.

Gemeente, Provincie en Stadsgewest gaan zich beraden op het definiëren van een nieuw plan voor realisatie van de brug. De partijen betreuren deze onverwachte ontwikkeling en hebben de projectleiding gevraagd om de consequenties en de vervolgstappen in kaart te brengen.

De werkzaamheden voor de nieuwe Kapelsbrug en de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het tramtracé in de Zuidwal en TU Wijk kunnen worden voortgezet. De gevolgen voor de planning van het doortrekken van lijn 19 naar TU Delft / Technopolis worden geïnventariseerd. De Gemeente gaat ook na hoe de huidige -tijdelijke- verkeersmaatregelen op en rond de brug kunnen worden verbeterd zodat een rustiger straatbeeld ontstaat.

Noot voor de redactie (