Ingezonden persbericht


NAVIGON introduceert nieuwe generatie navigatiesystemen De 40 en 70 productlijnen zijn de eerste systemen met de nieuwe naamgeving

Amsterdam, 3 juni 2010 - Vanaf volgende week zijn de nieuwe producten uit de NNAVIGON 40 en 70 productlijn als pre-order te bestellen op de websites van Bol.com en GPSshop.nl. De nieuwe productnamen zijn in het leven geroepen om de consument een duidelijk overzicht te geven van welk navigatiesysteem het beste aansluit bij zijn of haar behoeften. De eerste producten met de nieuwe namen zijn: NAVIGON 40 Easy, Plus, Premium en Premium Live en de NAVIGON 70 Plus en Premium.

De nieuwe generatie producten van Navigon bieden verschillende nieuwe features om het navigeren leuker, veiliger en beter te maken. Nieuwe features zijn onder andere de actieve rijstrookassistent en gebruik van een bewegingssensor voor de bediening van het systeem.

NAVIGON 40 productlijn
Binnen de NAVIGON 40 productlijn is er een ruime keuze aan verschillende functies voor regelmatige navigeerders en onregelmatige bestuurders. Alle NAVIGON 40 modellen hebben één overeenkomst en dat is het 4,3 inch grote scherm. Keuze kan gemaakt worden uit de verschillende opties per product. Zo is de 40 Easy de beste keuze voor onregelmatige bestuurders waar navigeren van A naar B de prioriteit heeft. Het systeem heeft alle basisfuncties zoals TMC, MyRoutes, Voetgangersnavigatie en actieve rijstrookassistent. De 40 Plus, Premium en Premium Live hebben extra features om het navigeren gemakkelijker te maken zoals live services, Text-to-Speech, One Click Menu en Bluetooth handsfree kit 2.0. De nieuwe handsfree kit maakt zelfs onderscheid tussen privé en zakelijke telefoontjes.

NAVIGON 70 productlijn
De nieuwe NAVIGON 70 Plus en 70 Premium zorgen voor een volledig nieuwe beleving van gebruiksvriendelijke navigatie. Naast een elegant design hebben beide systemen een bewegingssensor, actieve rijstrookassistent, 3D navigatie, en één van de snelste processors voor navigatiesystemen - een 520 MHz processor met ARM11-core.

Bewegingssensor - Navigeren met een handbeweging
De bewegingssensor zit in zowel de Navigon 70 Plus als de 70 Premium en reageert op bewegingen dicht bij het scherm. Door je hand naar het scherm te brengen is het mogelijk om het menu of MyBest POI (favoriete bestemmingen) op te roepen. Het menu wordt hierdoor standaard niet weergegeven en, samen met het 5 inch scherm, zorgt voor meer overzicht op de route. Daarnaast is het nu mogelijk om met een klein tikje tegen het scherm de spraakherkenning te starten. Met de spraakherkenning is er direct toegang tot alle belangrijke functies van het systeem.

Actieve rijstrookassistent
De actieve rijstrookassistent is een andere nieuwe innovatie in NAVIGON's nieuwste systemen en speciaal ontwikkeld voor lastige knooppunten. De actieve rijstrookassistent toont het exacte moment waarop de bestuurder van rijbaan moet veranderen in een dynamische realtime animatie. Bij het benaderen van zo'n knooppunt toont het systeem een animatie met realtime informatie over welke rijbaan de bestuurder moet aanhouden.

Nieuwe naamgeving
De nieuwe namen verdeelt het NAVIGON productportfolio in drie segmenten, 'Easy', 'Plus' en 'Premium'. Deze namen staan voor het ontwerp, de hardware en de eigenschappen van het navigatiesysteem. Daarnaast bevat de naam een tweecijferige code: 20, 40 of 70 en geeft aan of het systeem klein (3,5 inch), middelgroot (4,3 inch) of groot (5,0 inch) is. De volledige productnaam bestaat uit een cijfercode en een modelnaam, bijvoorbeeld '70 Plus' en '70 Premium'.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe systemen zijn vanaf volgende week als pre-order te bestellen via Bol.com en GPSshop.nl. De Navigon 40 Plus, 40 Premium, 40 Premium Live, 70 Plus en 70 Premium bevatten kaartmateriaal van 431 Europese landen en 40 Easy 23 landen. De Navigon 40 Easy is beschikbaar voor ¤ 149,-; 40 Pluss voor ¤ 179,-; 40 Premium voor ¤ 199,- en de Navigongon 40 Premium Live kost ¤ 249,-. Prijzen van NAVIGON 70 Plus en 70 Premium zijn respectievelijk ¤ 199,- en ¤ '¬ 279,-


- EINDE -


1 Bij EU 43 zijn nu ook kaarten van de landen IJsland, Moldavië en Oekraïne inbegrepen.

Over NAVIGON:
Het internationale Navigon AG, met een Duitse achtergrond, is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.navigon.com

Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.navigon.com/twitter
Flickr: http://www.navigon.com/flickr
YouTube: http://www.navigon.com/youtube
Facebook: http://www.navigon.com/facebook



Ingezonden persbericht