Gemeente Oldebroek


Festiviteiten en het WK voetbal 2010

Het WK voetbal 2010 staat voor de deur. Veel sportliefhebbers kijken hier naar uit, vanwege de gezellige sfeer die met dit evenement gepaard gaat. Wanneer u van plan bent om een festiviteit te organiseren rondom het WK, willen wij u wijzen op de volgende informatie.

Buurtactiviteiten
De gemeente vraagt organisatoren van WK-gerelateerde (buurt)activiteiten, tijdig vooraf contact op te nemen met de afdeling Omgeving. Als u de geplande activiteit beschrijft, kan de gemeente beoordelen of u hiervoor een vergunning nodig heeft of afspraken met u maken over de activiteit. Neemt u hiervoor contact op met mevrouw G. Kroes van de afdeling Omgeving, tel. 0525 - 638 362

Sportverenigingen
Veel sportkantines ondernemen activiteiten om gezamenlijk naar het WK voetbal te kijken. Sportverenigingen moeten daarbij rekening houden met de volgende spelregels: Sportverenigingen zijn opgericht met de doelstelling van sportbeoefening. In het verlengde van deze doelstelling mogen, zoals vastgelegd in de Drank- en horecavergunning en het bestuursreglement van de vereniging, alcoholhoudende dranken in de sportkantine worden verkocht. Sportverenigingen mogen in hun kantines alleen sportgerelateerde kampioenschappen vertonen voor hun leden voor zover die een rechtstreeks verband houden met de sportactiviteit van de vereniging. Dit betekent dat dus alleen de kantines van voetbalverenigingen opengesteld mogen worden om naar het WK voetbal te kijken. Openstelling van de kantine is alleen bedoeld voor de leden van de voetbalvereniging.

Horeca
In uw horecagelegenheid mag u een festiviteit organiseren, mits deze past binnen de bestaande regels. Denkt u hierbij aan het maximale aantal bezoekers, de brandveiligheid en de openings- en sluitingstijden. Het WK voetbal kijken via een televisiescherm mag, maar houd u er wel rekening mee dat er geen bouwwerken, overkappingen of tribunes geplaatst mogen worden. Om te voorkomen dat er grote groepen toeschouwers op straat gaan staan, mag het televisiescherm vanaf de straatzijde niet te zien zijn.

Muziek in horeca
Op het gebied van muziek en andere vormen van geluid gelden tijdens het WK voetbal dezelfde regels als op andere dagen. Denkt u dat u tijdens het WK voetbal 2010 niet kunt voldoen aan deze regels? Meld dit dan bij de gemeente. U kunt hiervoor contact op met de frontoffice van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 0525 - 638 333.

Controle
De gemeente heeft de locale horecagelegenheden en sportverenigingen in een brief op de hoogte gebracht van de brandveiligheidsvoorschriften. Tijdens het WK zullen medewerkers van de gemeente de horecagelegenheden en sportverenigingen controleren op naleving van de voorschriften.