Gemeente Winterswijk


Trouwen in de open lucht nu ook mogelijk

3 juni 2010

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 1 juni besloten om het trouwbeleid in de gemeente Winterswijk uit te breiden. Het is nu ook mogelijk om bij de vaste of aangewezen eenmalige trouwlocaties een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de buitenlucht te laten voltrekken. In alle gevallen moet de ceremonie indien nodig naar binnen verplaatst kunnen worden.

Regelmatig komt de wens naar voren dat paren of eigenaren van locaties graag de plechtigheid van het huwelijk of het geregistreerd partnerschap in de open lucht willen laten voltrekken. Door de beleidsregels trouwlocaties uit te breiden is het voor paren nu mogelijk om de ceremonie buiten bij de locatie plaats te laten vinden. Er moet te allen tijde een gebouw aanwezig zijn waar de ceremonie indien nodig binnen voortgezet kan worden.

Vastgesteld beleid trouwlocaties
Op 15 maart 2009 is het beleid trouwlocaties vastgesteld in de gemeente Winterswijk. Hierdoor is het mogelijk geworden een huwelijk of geregistreerd partnerschap te voltrekken op een vaste of een eenmalige trouwlocatie binnen het grondgebied van de gemeente Winterswijk.