Marlin Equity Partners neemt Datafarm over - Zal geheel samengaan met Liquent 03/06/2010 19:31

PR Newswire

HORSHAM, Pennsylvania, June 3, 2010 /PRNewswire/ --
Met genoegen kondigt Liquent, Inc. ("Liquent") aan dat Marlin Equity Partners ("Marlin") Datafarm, Inc. heeft overgenomen, een leidinggevend bedrijf op het gebied van het aanbieden van software en dienstverlenende oplossingen ter ondersteuning van gereguleerde processen in de biowetenschappelijke sector. In december 2009 werd Liquent door Marlin overgenomen van Thomson Reuters. Datafarm zal geheel opgaan in Liquent.

Shy Kumar, Algemeen Directeur en oprichter van Datafarm, zal plaatsnemen in het bestuurlijke team van Liquent als Senior Vice President en Hoofd Technologie (CTO) en zal rapporteren aan Rick Riegel, CEO van Liquent.

De gecombineerde aandelenportefeuille van software-aanbiedingen wordt versterkt met de toevoeging van Datafarms S-Cubed, Web Viewer en Desktop Application. De dochterondernemingen van Datafarm in Groot-Brittannië en India worden eveneens onderdeel van Liquent. Niet alleen krijgt Liquent aanvullende technische mogelijkheden en diepgang, maar ook de mogelijkheden voor gereguleerde en klinische outsourcing zullen worden versterkt door verdubbeling van het aantal mensen in het team. Verder betekent de toevoeging van Datafarm India een reeds bewezen goedkope buitenlandse mogelijkheid als aanvulling op de huidige binnenlandse outsourcingsdiensten van Liquent.

"We zijn erg enthousiast dat we Datafarm en Liquent samen kunnen brengen in één team. Als gecombineerde organisatie hebben we nu de diepste en breedste mogelijkheid om diensten aan te bieden aan de sector," zei Rick Riegel. "Ik ben erg enthousiast dat Shy Kumar ook lid van ons team wordt. Hij staat goed bekend in de sector als gedachtenleider en vernieuwer en ik kijk uit naar een nauwe samenwerking met hem om Liquent verder in de toekomst te brengen."

"De biowetenschappelijke sector komt samen bij het zoeken naar manieren om kosten te drukken, terwijl de ontwikkelingsprocessen voor geneesmiddelen wereldwijd versneld worden," zei Shy Kumar. "In de laatste twaalf jaar, zijn de software- en dienstenoplossingen van Datafarm met succes gebruikt door honderden biowetenschappelijke bedrijven om het gereguleerde goedkeuringsproces te versnellen. Deze fusie is in overeenstemming met de toelegging en strategie van Datafarm om de beschikbaarheid van internationaal voorgeschreven indiening en het outsourcen van dienstverlenende oplossingen naar het biowetenschappelijk bedrijfsleven verder te vergroten en uit te breiden. Wij zien ernaar uit onze uitstekende technologie en rijke ervaring met Liquent te kunnen combineren."

"Marlin zal de voortdurende strijd van de biowetenschappelijke sector met de gereguleerde veranderingen, noodzaak voor nieuwe productgoedkeuringen en oplopende kostendruk blijven erkennen. Met de overname van Datafarm, blijven wij investeren in Liquent ter ondersteuning van hun ontwikkelende strategie ter oplossing van de complexe gereguleerde uitdagingen van de industrie," verklaarde Jim Brady, Groepsdirecteur, Healthcare van Marlin Equity Partners.

Over Liquent, Inc. 101 Gibraltar Road, Suite 200 - Horsham, PA 19044 Tel: +1-215-328-4300 http://www.liquent.com

Gereguleerde oplossingen van Liquent bestaan uit software en aanverwante gereguleerde en klinische diensten voor de biowetenschappelijke sector. Deze oplossingen en diensten helpen bij de garantie dat klanten kunnen voldoen aan de strikte normen van regelgevende autoriteiten over de hele wereld door hen te helpen kwaliteit, nauwkeurigheid en data-integriteit te bereiken, zodat betrouwbare gereguleerde rapporten en oordelen op tijd geleverd kunnen worden.

Daarom rekenen grote en kleine internationale biowetenschappelijke bedrijven op gereguleerde oplossingen van Liquent voor technologie- en dienstenlevering voor het samenvoegen van gereguleerde indiening en akkoordbevindingsprocessen, het verbeteren van de snelheid waarmee aan de markt geleverd wordt, kostencontrole en productiviteit, die allemaal bijdragen aan de verzekering dat patiënten en artsen tijdig toegang hebben tot nieuwe drugs. In de afgelopen tien jaar zijn duizenden gereguleerde indieningen geproduceerd met gebruikmaking van Liquents producten en deskundige diensten van wereldklasse. Bezoek voor meer informatie http://www.liquent.com.

Over Marlin Equity Partners
Marlin Equity Partners is gevestigd in Los Angeles, Californië. Het is een privébeleggingsbedrijf met een bedrijfskapitaal van meer dan US$1 miljard. Het bedrijf richt zich op de voorziening van op maat gemaakte oplossingen voor moederbedrijven, aandeelhouders en andere belanghebbenden, die voldoen aan hun behoeften op het vlak van bedrijfsleven en liquiditeit in bijzondere situaties. Marlin investeert in bedrijven in meerdere sectoren die in verschillende mate veranderingen ondergaan op het gebied van bedrijfsvoering en financiën of marktgestuurde veranderingen, terwijl het kapitaal, de relaties in de sector en de uitgebreide bedrijfsmiddelen de verwachtingen van een bedrijf aanzienlijk verbeteren en de waarde vergroten. Sinds het begin heeft Marlin, door de fondsengroep en aanverwante bedrijven, met succes meer dan 30 overnames afgerond. Ga voor meer informatie naar http://www.marlinequity.com.

Contact: Rick Riegel
Algemeen Directeur

+1-215-328-4302

Rick Riegel, Algemeen Directeur van Liquent, +1-215-328-4302






-