CDA

Ferrier ontvangst prijs voor inzet voor Latijns-Amerikaanse banden

donderdag 3 juni 2010

Kathleen Ferrier, woordvoerder ontwikkelingssamenwerking van het CDA, heeft vandaag een prijs in ontvangst genomen vanwege haar verrichtingen en inzet als parlementariër voor Latijns-Amerika en om de band tussen Latijns-Amerika en Europa te versterken. Tijdens de jaarlijkse ELE-conferentie, over de samenwerking tussen Europa en Latijns-Amerika, ontving de nummer 19 op de CDA-kandidatenlijst uit handen van Ruud Koole, vicevoorzitter van het NIMD, de prijs: een schilderij dat symbool staat voor de internationale band tussen de twee continenten.

Ferrier werd geroemd om haar tomeloze inzet om de samenwerking tussen Latijns-Amerika en Europa te verbeteren en om wat ze bereikt heeft in verschillende landen. Koole noemde haar inzet, op uitnodiging van het NIMD, om in Guatemala met parlementariërs daar te werken aan het verbeteren van rechten van vrouwen. Ook bracht hij in herinnering hoe zij in Nicaragua tijdens een conferentie verschillende politiek partijen bij elkaar wist te brengen om gezamenlijke standpunten te formuleren. De wereldomroep vatte de inzet van Ferrier als volgt samen: âZij is het gezicht van Latijns-Amerika in het Nederlands parlement en het gezicht van het Nederlands parlement in Latijns-Amerikaâ.

Ferrier is gelukkig met de prijs: âIk had dit helemaal niet verwacht, maar het doet me ontzettend veel deugd dat er zoveel waardering is voor mijn werk voor Zuid-Amerika. Ik heb in mijn maidenspeech, 8 jaar geleden, gezegd dat het mijn inzet zal zijn Latijns-Ameriaka hoog op de politieke agenda te zetten en te houden. De prijs geeft aan dat ik daarin geslaagd ben. Ik zie het dan ook als een stimulans om hiermee door te gaan. Europa heeft Latijns-Amerika nodig, en andersom, er is veel wat beide continenten bindt. Daar heb ik me voor ingezet en daar ga ik me de komende tijd voor inzettenâ.

Het ELE-platform bestaat uit verscheidene internationale organisaties, zoals het NCDO, de Eduardo Frei Stichting, Cordaid, Universiteit Utrecht en Socires. Het ELE-platform heeft als doel de samenwerking tussen Latijns-Amerika en Europa te intensiveren en de betrokkenheid van Nederlandse en Europese organisaties en politici te versterken.