Persbericht

Amerika-correspondent neemt regie tijdens Rotterdamse TEDx-vuurdoop

Max Westerman geeft eerste editie TEDxRotterdam extra dimensie

Rotterdam, 3 juni 2010 - De organisatie van TEDxRotterdam heeft Max Westerman als dagvoorzitter vastgelegd. De alom geprezen Amerika-correspondent begeleidt morgen als moderator het evenement in de zaal. Hij wordt ondersteund door Farid Tabarki die de verdiepingsinterviews met de sprekers voor zijn rekening neemt. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb opent TEDxRotterdam in het Nieuwe Luxor officieel met een toonzettende presentatie.

Het idee dat Max Westerman in de zaal als moderator fungeert en Farid Tabarki online voor de continuïteit zorgt, is geheel nieuw binnen het TEDx-concept. De twee spraakmakende hosts presenteren op geheel eigen wijze de ruim dertig topsprekers en performers, waarbij ook interactie met de ruim 800 aanwezigen in het publiek wordt opgezocht. Isis Spuijbroek, een van de initiatiefnemers van TEDxRotterdam: "Iedereen ken Max Westerman van televisie. Zijn verslaggeving uit de Verenigde Staten - waaronder de presidentiële nek-aan-nek verkiezing in 2000, de bomaanslag op Oklahoma City, de rechtzaak tegen O.J. Simpson, de oorlogen in Afghanistan en Irak, de verwoesting van New Orleans door orkaan Katrina en uiteraard 11 september 2001 - is alom bekend. Tabarki's grensoverschrijdende werkwijze en zijn ervaring als spreker en debatleider bij Coolpolitics, Dutch Design Fashion Architecture en The Creative Company maken hem aanstaande vrijdag de ultieme co-presentator. De combinatie van deze twe e dagvoorzitters is een onschatbare aanvulling voor de vuurdoop van TEDx op Rotterdamse bodem."

Live streaming

Gedurende de dag volgen er een kleine dertig sprekers die somethink completely different met een gemêleerd publiek zullen delen. TEDxRotterdam kan aan maximaal 800 bezoekers een toegangsbewijs toekennen. Voor wie niet in het Nieuwe Luxor aanwezig is, kan via live streaming op www.tedxrdam.nl de 'performers' volgen.

TEDxRotterdam: somethink completely different

TEDxRotterdam nodigt vernieuwers uit met ideas worth spreading en presenteert op 4 juni 2010 in het Nieuwe Luxor Theater meer dan twintig Rotterdamse, Nederlandse en internationale sprekers en performers die de grenzen opzoeken van hun vakgebied in wetenschap, commercie, technologie, design, dans en muziek. Met bezieling. Recht uit het hart. TEDxRotterdam is vrij van geest, non-profit, heeft geen politieke, commerciële of religieuze doelen en is gratis toegankelijk.

Noot voor de redactie (