MIDNITE roots/reggae


Afrikanvibrations presents: MIDNITE

AMSTERDAM, 20100507 -- Na twee jaar geleden een uitverkocht concert te hebben gegeven is de Roots Reggae band Midnite op donderdag 3 juni terug te zien op het podium in Bitterzoet te Amsterdam.

Midnite is een Roots Reggae band uit het Caraïbische St. Croix, United States, Virgin Islands.
De groep werd in 1989 opgericht door de broers Vaughn en Ron Benjamin, die opgroeiden op dit tropische eiland. Halverwege de jaren negentig brachten ze Ras mek peace uit in Washington DC waar ze toendertijd woonden. Aan het eind van de jaren negentig keerden ze terug naar St. Croix. Vanaf die tijd werken ze nauw samen met plaatselijke muzikanten in hun studio African Roots Lab. Vanuit hun studio produceerden ze verschillende albums van en in samenwerking met verschillende musici.


Vaughn's lyrische zangstijl samen met zijn broer Ron als producer, arrangeur vormen de kern voor de muzikale Rootsy klinkende nummers.
De muziek die Midnite maakt is naakt en rauw daar ze bewust afzien van de franje van uitgebreid remixen en overdubben.Midnite mengt de traditionele culturele teksten vanuit de `old school' Roots muziek met ervaringen van hedendag. De boodschap is duidelijk Rastafari waarbij ze diep graven in onderwerpen die specifiek zijn voor deze tijd en veelal de sociale problemen van hedendag aankaarten.

www.afrikanvibrations.com





Afrikanvibrations