Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Ministerie van VROM

Themabijeenkomst Wabo

24-05-2010

Wat betekent de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de overheden? Deskundigen vertellen hierover op een bijeenkomst op donderdag 3 juni in Maarssen.

In maart van dit jaar ging de Eerste Kamer akkoord met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht oftewel de Wabo. Deze wet is één van de meest ingrijpende ontwikkelingen voor de komende jaren in het werkveld van vergunningverleners, handhavers, adviseurs, maar natuurlijk ook voor de aanvrager. Met de invoering van de wet wil de overheid de dienstverlening naar de burger verbeteren.

Wabo als instrument

De komst van de Wabo heeft niet alleen juridische gevolgen, maar raakt ook de interne processen van een organisatie. Een integrale benadering betekent verregaande samenwerking tussen verschillende overheden. De dienstverlening moet verbeteren, onder meer door het verkorten van de doorlooptijd. Maar is de Wabo hiervoor wel het juiste instrument? En wat zijn de ervaringen tot nu toe bij gecoördineerde besluitvorming?

Verbetering dienstverlening

Tijdens de themabijeenkomst Wabo praten deskundigen hierover verder. Onder andere Wim van Gelder, gemeente Utrecht, en Aletta Blomberg, bijzonder hoogleraar Rechtshandhaving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, geven hun visie op verbetering van de dienstverlening door deze wetsverandering. Aanmelden kan door een mail te sturen naar kennis@eiffel.nl.

Datum : 3 juni 2010
Tijd: 12.30 - 16.30 uur
Plaats: Maarssen
Locatie: Meeting Plaza, Planetenbaan 100-11
Kosten: geen
Aanmelden: kennis@eiffel.nl