Politie Zeeland


---


Z-1003-2010 Diefstal auto, Axel
Tussen woensdagavond 22.00 uur en donderdagochtend 06.30 uur is een auto, die geparkeerd stond aan de Karel Doormanlaan in Axel, weggenomen.
Het betreft een blauwe Audi, type A4 Tdi met het kenteken 51-GV-PZ. De waarde van de auto is onbekend.

W-1004-2010 Aanhoudingen in Vlissingen
In de nacht van woensdag op donderdag rond 01.35 uur zijn een 17-jarige jongen en een 19-jarige man, beiden uit Vlissingen, aan de Begonialaan in Vlissingen, aangehouden.
Rond 01.25 uur die nacht wilden agenten, aan de Zwanenburgseweg in Vlissingen, de personenauto waarin het tweetal reed controleren en gaven een stopteken. Dit werd genegeerd en de auto ging er met hoge snelheid vandoor. De auto reed vanaf de Sloeweg, via de Hercules Segherslaan naar de Irislaan. Op de Irislaan werden zulke hoge snelheden gehaald (ongeveer 100 km/u) dat de politie de achtervolging kort staakte. In de bocht op de Begonialaan zagen ze de auto echter, op het trottoir, klem staan tussen een woning en een geparkeerd staande auto. Hierop zijn beiden inzittenden van de auto aangehouden.

De auto werd bestuurd door de 19-jarige man. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs. De auto waarin het tweetal reed staat niet op naam van één van de verdachten. Of de auto van diefstal afkomstig is is nog niet bekend. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

O- 1005-2010 Te hard, rijbewijs ingevorderd - Rilland
Woensdagmiddag rond 15.25 uur is het rijbewijs van een 41-jarige motorrijder uit Woensdrecht, aan de Oude Rijksweg in Rilland, ingevorderd na een snelheidsovertreding.
De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 143 km/u over genoemde weg. Dit is 63 kilometer harder dan toegestaan. Tegen hem is tevens proces-verbaal opgemaakt.

O-1006-2010 Aanhouding voor bedreiging
Woensdagmiddag is op de Kwekerijweg in Sint Philipsland een 44-jarige man uit de gemeente Tholen aangehouden.
De man wordt ervan verdacht een beambte van de Provincie Zeeland (BOA)die belast is met de handhaving Betreding Natuurbeschermingswet Gebieden te hebben bedreigd.
De verdachte was zeekraal aan het snijden aan de Philipsdam en hem werd om zijn vergunning gevraagd. Hij was niet in het bezit hiervan en toen hij hoorde dat hij daarvoor een bekeuring kreeg werd hij agressief.
Hierop heeft men de politie gebeld en deze hebben de man aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.





Politie Zeeland