Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht


Persbericht

Utrecht, 3 juni 2010

Buurthuis Eigen Haard gered!

Het stimuleren van burgerinitiatieven is één van de pijlers van het collegeprogramma. Het buurthuis Eigen Haard is een buurthuis in eigen beheer en is een voorbeeld van een goed werkend burgerinitiatief. Door sloop van de locatie, de gymzaal aan de Lieven de Keylaan, dreigde het buurthuis in de problemen te komen. Namens de fracties van GroenLinks en Leefbaar Utrecht, stelde D66 raadslid Selma Bas mondelinge vragen over deze situatie.

"Buurthuis Eigen Haard is een uitstekend lopend initiatief", aldus Bas. Het gaat hier om een tijdelijke situatie, zodra het nieuwe complex gebouwd door Mitros af is, trekt het buurthuis daarin. D66 vraagt het college toe te zien op de coördinatie van het zoeken naar een tussentijdse oplossing. "Verdere voorzieningen in dat deel van Zuilen ontbreken en daarom is het buurthuis juist zo belangrijk".

Wethouder Everhardt gaf in zijn beantwoording aan dat het college toe zal zien op adequate ondersteuning. Hij deed de toezegging dat er binnen een week contact opgenomen zal worden met het buurthuis. Bas reageert verheugd, "op deze manier wordt het buurtinitiatief voortgezet en blijft het buurthuis bestaan."

Bijlage: mondelinge vragen Buurthuis Eigen Haard D66, Leefbaar Utrecht en GroenLinks


Noot voor de redactie,