Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Kinderboerderij de Kooi: 40-jarig bestaan

Feestweekend 4, 5 en 6 juni

2010 is het jaar waarin kinderboerderij de Kooi 40 jaar bestaat. Een heel jaar lang zal dit feestelijk gevierd worden. Met als slagroom op de taart: een feestweekend. Op 4, 5 en 6 juni is het zover: drie dagen vol activiteiten voor jong en oud.

Het feestelijke jaar kent tal van activiteiten. De Sterrennacht is er zo één. Leden van vereniging Euroster laten kinderen met behulp van sterrenkijkers en telescopen zien wat het donker te bieden heeft. Maar ook een fotografiecursus, een kindertoneel voorstelling en een mussenmiddag staan op het programma. De bibliotheek organiseert in de buitenlucht voorleesmiddagen over dieren. Dan zijn er nog spelletjes- en kruidenmiddagen maar ook een kunstproject over afval. Samen met lokale kunstenaars maken kinderen van vuilnis ware kunststukken.

Het feestweekend start op vrijdagavond 4 juni met een receptie, barbecue en feestavond. De zaterdag en zondag daaropvolgend kennen een uitgebreid programma met tal van activiteiten (o.a. boerderijspelletjes, dauwtrappen, pony rijden en een toneelvoorstelling).

Stichting Vrienden van de Kooi en Sociaal Investeren Lombardijen maken het mogelijk dat de jaaractiviteiten en het feestweekend worden georganiseerd. Het complete programma is terug te vinden op: www.rotterdam.nl/sportenrecreatie via de link kinderboerderijen Rotterdam.