Vlaamse Overheid

in Rotselaar: kruispunt weekend lang afgesloten

Herinrichting gevaarlijk kruispunt in Rotselaar: kruispunt weekend lang afgesloten

Vlaamse overheid

vrijdag 28 mei 2010

Het kruispunt van de Haachtsesteenweg (N21) en de Provinciebaan in Rotselaar wordt vrijdagavond (4 juni) om 22:00 uur afgesloten. Het kruispunt krijgt dan een nieuwe asfaltlaag, de laatste stap in de herinrichting van het kruispunt, dat na de werkzaamheden aanzienlijk veiliger wordt voor fietsers en andere weggebruikers. Hoewel de werkzaamheden door het aanhoudende winterweer enige vertraging opliepen, zal de aannemer de eerder meegedeelde timing halen. De werkzaamheden zullen dus waarschijnlijk in hun geheel beëindigd worden op 18 juni. Asfalteren is onmogelijk bij regenweer. Als het regent, schuift de timing op.

Veiliger kruispunt
Het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Provinciebaan is in de eerste plaats veiliger gemaakt voor de fietsers: er zijn nieuwe, verhoogde fietspaden en een fietshelling voor het fietsverkeer in de richting van Werchter aangelegd. Met de aanleg van een nieuwe verkeerslichteninstallatie, verkeersgeleiders en afslagstroken is het kruispunt nu ook veiliger voor het autoverkeer.

Nieuwe toplaag
Tijdens het weekend van 5 en 6 juni krijgt het kruispunt een nieuwe toplaag in asfalt. De aannemer zal met die laatste grote werkzaamheden starten op vrijdagavond (4 juni) om 22:00 uur. Hij zal de hele nacht door werken. Er wordt 's nachts en in het weekend gewerkt, om de hinder voor het verkeer te beperken en opdat het transport van het warme asfalt op veilige wijze kan gebeuren. Onmiddellijk na het asfalteren worden de markeringen op het nieuwe wegdek aangebracht. Het kruispunt zal ten laatste opengesteld worden voor het verkeer op maandag 7 juni om 5:00 uur.

Omleiding via E314
Tussen Werchter en Haacht blijft de huidige omleiding via de E314 behouden: het doorgaande verkeer tussen Kampenhout en Rotselaar zal via de N26 en afrit 18 (Herent) van de E314 omgeleid worden. Op alle wegen en fietspaden die naar het kruispunt leiden, zal daartoe de nodige signalisatie geplaatst worden.

Na de asfalteringswerkzaamheden wordt het kruispunt opengesteld. Tussen 7 en 18 juni worden er dan nog enkele laatste ingrepen uitgevoerd, maar het verkeer zal mogelijk blijven in de beide rijrichtingen.