Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Werkbezoek Tweede Kamerlid Ad Koppejan

Op basis van al het moois dat Tholen te bieden heeft, zetten de Samenwerkende Recreatiebedrijven Tholen (SRT) zich in om Tholen te promoten en verder te ontwikkelen. De toeristische ontwikkelingen vormen een belangrijke economische peiler voor zowel Tholen als voor Zeeland in zijn geheel. Dit belang wordt zowel binnen de gemeente alsook op provinciaal en landelijk niveau herkend en erkend.

Met name Ad Koppejan, sinds 2006 Tweede Kamerlid namens het CDA en voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op plaats 20 van de kandidatenlijst, wil zich graag verdiepen in de ontwikkelingen, kansen en uitdagingen die zich op Tholen voordoen. Koppejan zet zich in voor een sterk Zeeuws geluid in de kamer, hij is dan ook reëel gezien de enige verkiesbare Zeeuw van alle kandidatenlijsten. In de discussie over het voortbestaan van de huidige provincies heeft hij een helder standpunt, â Ik vind dat je daarmee de identiteit, de cultuur en het het bestuur van Zeeland te kort doetâ. Om dit kracht bij te zetten heeft hij de actie opgezet âBehoudt de provincie Zeelandâ.

Aan het werkbezoek op 4 juni a.s. wordt deelgenomen door zowel SRT, brancheorganisatie RECRON (Recreatieondernemers Nederland) en diverse andere belanghebbenden.
Ook de wethouder Van Dis is ingegaan op de uitnodiging tot deelname en zal namens het college de toekomstvisie en âplannen met betrekking tot recreatie en toerisme inbrengen.
De onderwerpen die op de agenda staan en in de vorm van open dialoog aan de orde komen zijn onder andere:

* Plannen en ontwikkelingen met betrekking tot Pluimpot en Wulpdal
* Belang en ontwikkelingen recreatie in Zeeland
* Belang van toerisme en recreatie op Tholen, toekomstvisie en focus op eiland-brede ontwikkeling.

* Kernkwaliteiten van Tholen, zoals: rust, ruimte, natuur, authenticiteit, wandel- en fietsmogelijkheden, watersport onder en boven de zeespiegel en nog veel meer.

* Kansen en bedreigingen als gevolg van Natura 2000
* Nieuwe economische dragers in het buitengebied

Het programma vangt aan om 13.30 uur op vakantiepark De Pluimpot en eindigt om 17.00 uur op landschapscamping Kruytenburg.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om zich vooraf aan te melden via: Rob Duijm, voorzitter van de SRT, M 06 - 10 57 16 50 of Jaap Bout, CDA-Tholen, M 06 - 23 93 00 42.


01 juni 2010