Gemeente Westvoorne


N496 bij Oostvoorne afgesloten

De provincie Zuid-Holland is bezig met groot onderhoud aan de N 496 tussen Oostvoorne en de N 57. Verschillende weggedeelten worden tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer.

Fase I, Zwartedijk en Oudedijk, is op 4 juni 2010 afgerond. Vanaf 7 juni begint de provincie aan Fase II. In deze fase worden werkzaamheden verricht aan de Westvoorneweg van de rotonde bij de Strijpsedijk tot aan de N 218 (Schrijversdijk). Voor zover de werkzaamheden het toelaten worden de dwarswegen tijdens het onderhoud zoveel mogelijk open gehouden.

Afsluitingen
Het weggedeelte Westvoorneweg van de rotonde bij de Strijpsedijk tot aan de N 218 (Schrijversdijk) is vanaf 7 juni geheel afgesloten voor al het verkeer. Het autoverkeer wordt omgeleid via de N 57 en N 218. Voor het fietsverkeer wordt, indien nodig, een lokale omleiding geplaatst. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot medio juli 2010. Daarna zijn alle afsluitingen opgeheven.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het asfalteren van de weg en het inrichten ervan volgens duurzaam veilige richtlijnen. Het doel van de werkzaamheden is het veiliger maken van de N 496. De geplande rotondes op de kruising Molendijk (Rockanje)/Westvoorneweg en bij de kruising Lodderlandsedijk/Westvoorneweg worden niet met deze werkzaamheden meegenomen en worden op een nader te bepalen tijdstip gerealiseerd. Actuele informatie is te vinden op www.n496.nl.

SMS-dienst
De provincie biedt een gratis sms-dienst aan om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen rond deze en omliggende wegen. Sms PZH N496 AAN naar 1008 om aan te melden of ga naar www.n496.nl. Â