Gemeente Heerhugowaard


Deuren horeca weer langer open

Met ingang van het weekend van 4 juni mag de horeca in Heerhugowaard in de weekenden bezoekers tot 01.00 uur binnenlaten. De uiteindelijk sluitingstijden blijven ongewijzigd. Heerhugowaard volgt daarmee het beleid van de gemeente Hoorn, waar de toegang tot horecagelegenheden onlangs ook met een uur is verlengd tot 01.00 uur.

Op 1 maart van dit jaar besloot Heerhugowaard, in navolging van Hoorn en andere Westfriese gemeenten, dat de horeca vanaf 12.00 uur geen bezoekers meer mocht binnenlaten. Het was een maatregel in de campagne om het alcoholgebruik onder jongeren te verminderen. Na de gemeenteraadsverkiezingen kreeg Hoorn een nieuw college van B&W waarvan de partijen in verkiezingstijd hadden beloofd de horecatoegang in de weekenden met een uur te willen verlengen tot 01.00 uur. Heerhugowaard heeft in deze kwestie steeds Hoorn gevolgd en doet dat ook nu, om te voorkomen dat de horeca in Heerhugowaard hier nadelige gevolgen van zou ondervinden.
Het college van Heerhugowaard hoopt dat het nieuwe toegangsbeleid tot net zulke goede resultaten (minder overlast en vandalisme) zal leiden als het vorige.

3-6-2010

terug naar Actueel