Gemeente Smallingerland


Start sloop Raadhuisplein

Feestelijke start op vrijdag 4 juni, vanaf 21.30 uur

Het gaat beginnen!

Het langverwachte moment is daar! Aanstaande vrijdagavond 4 juni wordt de officiële start gevierd van de sloop van het Raadhuispleincomplex. Publiek is welkom vanaf 21.30 uur aan de binnenzijde Raadhuisplein ter hoogte van de vml Albert Heijn. Er is dan al allerlei activiteit te zien op en rond de galerijen van de te slopen tweehoogflat. Daar zal het spektakel zich iets later op de avond ook afspelen. Er wordt gebruik gemaakt van beamerprojectie en (laser)licht. Creatieve bijdragen op onder meer muzikaal gebied komen onder meer van de Meldij. Vanwege het gebruik van licht en beamerprojectie vindt het evenement in de latere avonduren plaats. Het moet bijna donker zijn. We hopen natuurlijk dat u er in grote getale bij bent om deze mijlpaal met elkaar te vieren.

Over de sloop
De daadwerkelijke sloop gaat dan volgende week los. Er is nu opdracht gegeven voor de sloop van de voormalige Edah, vml. Albert Heijn, de vml. Nieuwe Weme en het oude 'Kwantum'gebouw.
De locatie voormalige Edah is het eerst aan de beurt. De lage dichtgetimmerde flats ter hoogte van de vml. AH blijven nog even staan. Dat komt omdat er nog bergingen in dit deel van het complex zitten waar eerst een andere voorziening voor geregeld moet zijn. Al met al zal de sloop van het complex de komende tijd wel heel duidelijk zichtbaar worden.

Deze fase van de sloop brengt nog geen overlast voor het bevoorradend verkeer en het winkelend publiek met zich mee. Het parkeerterrein is nog gewoon te gebruiken. De afvoer van sloopmateriaal vindt aan de zuidkant plaats langs het Laweiplein en aan de noordkant via de Kerkstraat en de Drift. Met name binnen in de te slopen panden zal ook asbest verwijderd moeten worden. U kunt dus mensen in witte beschermende kleding aan het werk zien tijdens de sloop.

Na de bouwvak gaat het slopen verder. Dan worden ook de winkellagen op de begane grond onder de bestaande flats weggehaald.