Gemeente Eindhoven

Wethouder neemt via Skype stokje van Enschede over

Vrijdagmiddag 4 juni neemt Mary-Ann Schreurs, wethouder Innovatie, Cultuur en Openbare Ruimte, via een live stream verbinding met Enschede het stokje over van het open innovatie festival. Dit festival vindt plaats in Enschede van 29 mei - 4 juni. Tijdens dit festival staan innovaties in de omgang tussen inwoners, bedrijven en overheid centraal. Het festival inspireert de deelnemers om op vernieuwende en verbindende manieren om te gaan met maatschappelijke vraagstukken. Recente voorbeelden hiervan zijn de co-creatie challenge en DSBTheMovie. Met het overnemen van het stokje geeft Eindhoven de aftrap voor het internationale innovatiefestival dat later dit jaar in november start.

Het internationale innovatiefestival vindt dit jaar van 29 november tot 3 december op diverse locaties in de wereld plaats. Brabant vormt hiervan, met Eindhoven als innovatief middelpunt, het kloppend hart. Open Innovatiefestival Brabant bevat tal van activiteiten voor ambtenaren, raadsleden, bestuurders, ondernemers, studenten, docenten, deskundigen en andere belangstellenden. Het programma voor het festival vormt zich door de komende maanden heen in een iteratief proces. Hierbij wordt sterk geleund op het zelforganiserend vermogen van onze stad Eindhoven. Wethouder Schreurs: "Zelforganisatie, met elkaar delen en met elkaar organiseren: dat zijn de kenmerken voor Open Innovatie. En daar is onze stad goed in!"

Tijdens het festival biedt de gemeente Eindhoven een volledig weekprogramma. Aan de orde komen onder andere nieuwe manieren om kennis en ervaring van burgers in publieke vraagstukken te benutten, Het Nieuwe Werken, Web 2.0 en sociale media, maar ook mediation, kernwaarden en burgerschapsstijlen.