Gemeente Delft

Bewoners omgeving Engelsestraat krijgen korting Delftse hotels

Vanaf 4 juni wordt gedurende het weekend veel overlast verwacht door werkzaamheden langs het spoor, nabij de Engelsestraat, vanwege het intrillen van damwanden langs het spoor door Spoorzone Delft. Wethouder Milène Junius heeft de Delftse hoteliers gevraagd of zij iets kunnen betekenen voor bewoners die in het weekend liever in een rustige hotelkamer willen overnachten. De hoteliers hebben positief gereageerd op het verzoek van de wethouder en de inwoners van de wijk Delftzicht kunnen met korting een luxe hotelkamer boeken.

De hotels die hun medewerking verlenen zijn: Hotel De Emauspoort, Hotel Coen, Bridges House, Hotel Johannes Vermeer, Hotel de Koophandel, Hotel Juliana, Hotel de Vlaming, Hotel de Plataan en Companile Hotel. Boekingen kunnen rechtstreeks bij de hotels worden gemaakt, onder vermelding van Delftzicht.

De speciale tarieven die deze hotels hanteren zijn te vinden op www.spoorzonedelft.nl.

Spoorzone Delft maakt gebruik van het treinvrije weekend om de damwanden in te brengen, vanaf Prysmian tot voorbij de Abtswoudseweg. Deze rij damwanden liggen het dichtst tegen het spoor aan, waardoor de werkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd als de treinen rijden. Er wordt tussen vrijdagavond 23.00 uur en maandagochtend 6.00 uur continue doorgewerkt. De werkzaamheden geven ernstige geluidsoverlast.

Noot voor de redactie (