Gemeente Heeze-Leende


SRE stimuleert aanleg oplaadpunten

Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) gaat de aanleg van elektrische oplaadpunten aan het fietsroutenetwerk Zuidoost-Brabant bevorderen. Organisaties die zich aanmelden ontvangen van het SRE een vergoeding en diverse andere voordelen als ze dit jaar een officieel erkend oplaadpunt aanleggen. Organisaties kunnen zich hiervoor aanmelden tot 30 juli.

Voordelen
De eerste vijftig organisaties die een oplaadpunt aanleggen en zich aanmelden, krijgen een vergoeding van 100 euro en een gratis gevelbord `officieel erkend oplaadpunt'. Daarnaast profiteren alle aanmeldingen van een nog betere vindbaarheid. De organisaties worden namelijk gratis opgenomen op de fietskaarten van Falk en op de websites routesinbrabant.nl en oplaadpalen.nl. Verder kunnen ze gebruikmaken van een speciale korting van websites zoals iohotspots.nl en stekkerweb.nl. Het aanleggen van een oplaadpunt is eenvoudig en een organisatie biedt hiermee een extra service aan haar bezoekers.

Elektrische fiets populair
De elektrische fiets wordt steeds populairder. Aangezien de elektrische fiets een gezond en milieuvriendelijk alternatief is voor het autogebruik, wil het SRE het gebruik ervan nog toegankelijker maken. Door het stimuleren van de aanleg van elektrische oplaadpunten verwacht het SRE hier een bijdrage aan te leveren.

Organisaties kunnen zich aanmelden tot en met 30 juli.