Gemeente Best

Evaluatie inzameling plastic verpakkingsafval

27-05-2010

logo plastic inzameling
Het is al weer een jaar geleden dat het startschot voor de inzameling van plastic verpakkingsafval is gegeven. Tijd voor een evaluatie! Geeft u ook uw mening?

Het eerste jaar van de inzameling heeft met name in het licht gestaan van het opdoen van ervaringen met de inzameling van het materiaal. De eerste ervaringen en inzamelresultaten zijn zondermeer positief te noemen. De doelstelling, zoals die op basis van landelijk onderzoek voor een gemeente als Best zijn geformuleerd, zijn ruimschoots gehaald. Een gegeven waar we met z'n allen best trots op mogen zijn!

Inzameling vanaf 1 juli. Niet óf, maar: hoe?
Bij de aanvang van de inzameling is nadrukkelijk gecommuniceerd dat de inzameling in eerste instantie als proef voor één jaar werd opgezet. Het was hierbij niet de vraag of de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval ook na dit jaar door zal gaan, maar hoe dit zal gebeuren.

De mening van u als bewoner is bij deze keuze uiteraard onmisbaar! De gemeente vraagt u daarom tien minuten van uw tijd voor het invullen van een korte online enquête. Vul deze uiterlijk 13 juni in!

De resultaten van de evaluatie nemen we mee bij de keuze voor de verdere wijze van inzamelen. De gegevens worden anoniem verwerkt.

Eind juni ontvangt u thuis een geactualiseerd overzicht van de inzamelroutes en -dagen vanaf juli.

---