Politie Utrecht

Persberichten district Heuvelrug, 09.55 uur

Utrecht, 04-06-2010

Aanrijding met letsel

VEENENDAAL Op donderdag 3 juni rond 11.40 uur kreeg de politie de melding dat een 15-jarige meisje uit Maarn was aangereden op de Kastanjelaan. Het meisje fietste hier op het fietspad ter hoogte van een bocht. Op dat moment kwam een onbekende bromfietsbestuurder haar tegemoet en botste frontaal tegen de fietsster. Zij kwam ten val.

Het slachtoffer is met letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon zij het ziekenhuis weer verlaten. De bromfietser reed direct door na de aanrijding zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie startte een onderzoek.

Aan het eind van de avond meldde zich een 17-jarige jongen uit Veenendaal die verklaarde de persoon op de bromfiets te zijn geweest tijdens de aanrijding. De jongen verklaarde door te zijn gereden na de aanrijding omdat hij geen bromfietsrijbewijs had. Inmiddels had hij wroeging gekregen over het doorrijden en meldde zich aan het bureau.

Oproep getuigen: Fiets tegen auto

VEENENDAAL Op donderdag 3 juni rond 22.45 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Nieuweweg met de kruising Emmalaan. Ter plekke troffen agenten een beschadigde auto en fiets. Een stukje verderop, bij de Vendelseweg, troffen agenten een gewonde 19-jarige man uit Voorthuizen aan. Hij had een hoofdwond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Een getuige verklaarde dat een onbekende jongen op de Emmalaan fietste. Op dat moment kwam een automobilist over de Nieuweweg aanrijden. Daarop stapte de jongen van de fiets en zou deze tegen de auto hebben gegooid. Hierdoor raakte de auto aan de voorzijde zwaar beschadigd. De automobilist stopte en de gewonde bestuurder stapte uit de auto. Hij liep achter de dader aan die er te voet vandoor ging richting de Vendelseweg. Hier wankelde het slachtoffer en viel op de grond.

Signalement dader: man, circa 18 jaar oud, getinte huidskleur, tussen de 1.80 en 1.90 cm lang, stevig postuur. Hij droeg een witte pet of muts, zwarte jas en joggingbroek en zwarte schoenen van het merk Nike. De jongen fietste op een zwarte damesfiets.

De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het incident. Zij roept getuigen of personen, die op grond van het signalement de dader menen te herkennen, om contact op te nemen met de politie in Veenendaal via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Babbeltruc

VEENENDAAL Op donderdag 3 juni werd een vrouw het slachtoffer van een babbeltruc.

Aan het begin van de middag belden twee vrouwen op het Jan Roeckplantsoen aan bij de woning van een 79-jarige vrouw. Zij vertelden haar dat zij daar zouden komen wonen en wilden graag haar woning zien. De bewoonster liet de twee binnen. Terwijl één van hen haar aan de praat hield, stal de andere de pinpas van de bewoonster, zonder dat zij dat bemerkte. Daarna verlieten de vrouwen haar woning.

Nog geen tien minuten later kwam de zoon van de 79-jarige vrouw bij haar. Hij ontdekte dat haar pinpas was gestolen en liet direct haar rekening blokkeren. De verdachten hadden nog geen kans gezien geld met de gestolen pas te pinnen.

Aan getuigen die de twee vrouwen mogelijk op het Jan Roeckplantsoen hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed uit de bocht

VEENENDAAL Een automobilist vloog in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 juni met zijn auto uit de bocht. Hij bleek beduidend te veel te hebben gedronken.

Rond 01.15 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Grote Beer uit de bocht was gevlogen. Agenten gingen ter plaatse en troffen een auto dwars op de weg aan. De bestuurder, een 38-jarige man uit Nijmegen, was niet gewond geraakt. Wel bleek dat hij een behoorlijke slok op had. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 795 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tevens bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs.