Politie Drenthe

Vrijdag 4 juni 2010

Provincie Drenthe, 04-06-2010

Bejaarde vrouw beroofd van tas

EMMEN Een 88-jarige vrouw uit Emmen is donderdagavond op De Woerd in Emmen beroofd van haar tas. De vrouw liep daar achter haar rollator met voor in het mandje haar handtas. In De Woerd werd ze aangesproken door een jongeman op een fiets. Hij bood aan de vrouw te helpen om op het voetpad te komen. De vrouw gaf aan dat dit niet nodig was en ze liep verder. De jongen bleef nog even met haar meefietsen waarna hij door fietste. Even later kwam de jongen weer terug en stopte opnieuw bij de vrouw. Hij griste haar handtas uit het mandje en verdween. De vrouw deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Rijden onder invloed alcohol

ZUIDWOLDE In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie op de Kerkstraat in Zuidwolde een 32-jarige automobilist uit Kerkenveld aan. De man had gedronken (440 ugl). Met een rijverbod van vier uur is de man later in de nacht weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurder in de fout

WESTERBORK Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Westerbork is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden door de politie. De man reed in een auto over de Perkenslag in zijn woonplaats. Hij had gedronken (110 ugl). De politie maakt proces-verbaal op. Met een rijverbod van één uur is de man later weer in vrijheid gesteld.

Airbags weg

DE WIJK In de nacht van woensdag op donderdag zijn uit een aan de Nic. Ten Woldeweg in De Wijk geparkeerde auto twee airbags gestolen. De dader of daders verwijderden op een nette wijze de twee voorste airbags nadat ze eerst een portier hadden geforceerd. De eigenaar deed aangifte.

Winkeldieven betrapt

HOOGEVEEN In een supermarkt aan de Tamboerpassage in Hoogeveen is donderdagmorgen een 60-jarige man uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. De man passeerde de kassa en rekende 12 blikjes bier niet af. Een oplettende klant attendeerde een kassamedewerker op deze verdachte waarna hij werd aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte.

RUINERWOLD Een 48-jarige vrouw uit Eursinge rekende donderdagmorgen in een winkel in Ruinerwold een aantal boodschappen ter waarde van 28,- niet af. Nadat ze de kassa gepasseerd was werd ze door de bedrijfsleider aangehouden en overgedragen aan de politie. Die maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

Fietsendief aangehouden

HAVELTE De politie hield donderdagavond op de Egginklaan in Havelte een 29-jarige man uit Hoogeveen aan. De man had kort daarvoor bij een winkel aan deze straat een fiets gestolen. Omdat de diefstal was vastgelegd door cameras bij de winkel kon de dader snel worden opgespoord en aangehouden. De fiets had hij inmiddels gestald bij een kennis. Daar haalde de politie de fiets weer op waarna deze is teruggegeven aan de eigenaresse. De aangehouden man bekende de diefstal. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN Op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen hield de politie donderdagavond een 28-jarige man uit die plaats aan. De man was na het mishandelen van zijn vriendin in de auto weggereden. De vriendin belde de politie waarop hij kon worden aangehouden. Omdat de man gedronken had is er een ademanalyse bij hem uitgevoerd met een uitkomst van 700 ugl. Bovendien bleek zijn rijbewijs sinds april 2008 ongeldig te zijn verklaard. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Voor het rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op. De mishandeling wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.