Politie Zeeland


---


W-1009-2010 Twee fietsers botsen frontaal, Middelburg
Op de Breeweg in Middelburg zijn donderdagavond om 19.15 uur twee fietsers frontaal op elkaar gebotst.
Een 56-jarige man uit Oost-Souburg kwam vanuit het centrum en een 60-jarige Middelburger kwam vanuit de richting van de Voorborch. De mannen botsten frontaal op elkaar, waarbij de Oost-Souburger door de lucht vloog en een flinke hoofdwond opliep. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. De Middelburgse man had last van zijn mond, ook was een tand afgebroken. Hij werd onderzocht door het ambulancepersoneel, maar hoefde, op een tandartsbezoek na, niet behandeld te worden.

O-1010-2010 Diefstal uit woningen, gemeente Tholen
Donderdagmiddag werd ingebroken in drie woningen in een woonzorgcentrum in de gemeente Tholen.
Uit een van de woningen werden meer dan honderd euro en een sieraad gestolen. Uit een andere woning werden enkele honderden euro's meegenomen en uit de derde woning werden een kluis en een onbekend geldbedrag weggenomen.

O-1011-2010 Eenzijdig verkeersongeval, Oosterland
Op de N59 bij Oosterland vond vrijdag rond 03.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats.
Een automobilist, die in de richting van Oosterland reed, botste tegen de middengeleider. Hij vloog er overheen, ramde een paal en een lantaarnpaal en kwam uiteindelijk ondersteboven tot stilstand. Toen de politie ter plaatse kwam was de auto verlaten en bleek de betrokkene, een 31-jarige man uit Oud-Gastel met een andere auto naar de HAP in Zierikzee gebracht te zijn en daarna naar het ziekenhuis in Vlissingen. Daar werd een bloedproef afgenomen. De man verklaarde tegen te politie dat hij de bijrijder was en dat iemand anders de auto bestuurde. Het ongeval wordt verder onderzocht en ook de eventuele bestuurder van de auto wordt gezocht.
De politie zoekt getuigen en wil met name graag in contact komen met twee fietsers, die vermoedelijk het ongeval hebben zien gebeuren en die hebben gezien hoeveel personen er uit de auto zijn gekomen en overgestapt zijn in de andere auto. Men kan bellen naar 0900-8844.

W-1012-2010 Bedrijfsongeval, Middelburg
Op de Nieuwlandseweg, bij de nieuwe toegang naar de Elektraweg, raakte vrijdag om 07.15 uur een 34-jarige Duitser gewond bij een bedrijfsongeval.
Hij werd door de draaiende bak van een kraantje voor grondwerk tegen zijn hoofd en schouder geraakt. De man kwam daardoor enkele meters verder op de grond terecht. De traumaheli en twee ambulances kwamen ter plaatse. De Duitser is met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.