Gemeente Krimpen aan den IJssel

Antidiscriminatie voorziening

Op 3 juni 2010 heeft de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorziening vastgesteld. De antidiscriminatievoorziening wordt geleverd door het antidiscriminatiebureau RADAR. U kunt hier terecht voor advies en ondersteuning indien u een klacht hebt over discriminatie.

Werkwijze RADAR
Als u een klacht bij RADAR meldt, wordt met u doorgenomen wat er precies is gebeurd. U krijgt vervolgens advies over de mogelijkheden om de klacht aan te pakken. Ook de ondersteuning die RADAR kan bieden, wordt besproken. Welke stappen er genomen kunnen worden hangt sterk af van de aard van de klacht, uw wensen en verwachtingen en van de juridische mogelijkheden. Aan de advisering en ondersteuning bij klachtbehandeling zijn geen kosten verbonden.

Melden van discriminatie
Een inwoner van de gemeente Krimpen aan den IJssel die slachtoffer of getuige is van discriminatie, kan zijn of haar klacht melden bij RADAR. Hier krijgt u advies en ondersteuning bij het aanpakken van discriminatie op grond van huidskleur, afkomst, geloof, levensovertuiging, sekse, seksuele geaardheid, leeftijd of handicap. Bent u er niet zeker van of uw probleem met discriminatie te maken heeft, dan kan RADAR daar in een gesprek met u achter komen.

U kunt op verschillende manieren uw klacht over discriminatie melden:
* via 0900 - 2 354 354 (10 ct/m)

* www.radar.nl (onder het kopje `klacht')
* meldpunt@radar.nl

* schriftelijk: u kunt uw klacht op papier zetten en opsturen naar RADAR, postbus 1812, 3000 BV Rotterdam.

Meer informatie over Radar vindt u op: www.radar.nl

Radar

* Alle foto's


* Radar