Gemeente Den Helder

Definitief geen kansspelautomaten Hotel Den Helder 2010-06-03

Hotel Den Helder aan de Marsdiepstraat 2 mag definitief geen kansspelautomaten hebben en moet de automaten uit de horecagelegenheid verwijderen. Dit is de uitkomst van de beroepszaak die heeft gediend bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.

De exploitanten van Hotel Den Helder hebben in 2007 een aanwezigheidsvergunning aangevraagd voor twee kansspelautomaten in de bar van hun horeca-inrichting. Deze vergunning is door de burgemeester geweigerd omdat de betreffende horecagelegenheid als laagdrempelig wordt bestempeld en kansspelautomaten alleen in hoogdrempelige horeca-inrichtingen toegestaan zijn.

De exploitanten hebben tegen deze beslissing bezwaar gemaakt. Hun bezwaarschrift is, in overeenstemming met het advies van de Commissie voor de bezwaarschriften, ongegrond verklaard. Hiermee bleef de oorspronkelijke beslissing tot het weigeren van de vergunning in stand.

De exploitant van Hotel Den Helder heeft tegen dit besluit van de burgemeester beroep ingesteld bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Het college heeft op 3 februari een zitting gehouden over deze zaak. Bij besluit van 28 april 2010 heeft het college het beroep van de exploitant van horecagelegenheid Hotel Den Helder tegen de afwijzende beschikking van de burgemeester ongegrond verklaard. Daarmee is het oorspronkelijke besluit in stand gebleven.