Hoorne Vastgoed wint duurzaamheidsprijs 2010

04/06/2010 10:42

Hoorne Vastgoed

Uitgeest, 4 juni 2010 - Hoorne Vastgoed is gekozen tot de meest duurzame ontwikkelaar/bouwer van Nederland . Dat gebeurde in het kader van de Building Business Golden Green Awards 2010. Een jury o.l.v. voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland zette Hoorne Vastgoed met het project Centrumplan Stad van de Zon in Heerhugowaard op nummer 1. Dit project omvat o.a. een Vomar Voordeelmarkt die door hergebruik van restwarmte ten opzichte van vergelijkbare winkels 35% energie bespaart.

De jury van de Building Business Golden Green Awards beoordeelde 32 inzendingen in de categorie Duurzaam en zag in het project te Heerhugowaard reden om Hoorne Vastgoed op het gebied van duurzaamheid uit te roepen tot ontwikkelaar/bouwer van het jaar. Uit het juryrapport: "Er wordt op een goede manier gebruik gemaakt van de ondergrondse energieopslag, windmolens en hoogwaardige technologische toepassingen. De duurzaamheidsopvatting is integraal." Bij de realisatie van het project is door Hoorne Vastgoed intensief samengewerkt met Vomar Voordeelmarkt. Deze supermarktketen zet sterk in op duurzaamheid en legt daarbij een stevig accent op innovatie.

De Golden Green Awards zijn een uitvloeisel van een in 2008 gesloten akkoord tussen o.a. Bouwend Nederland, Aedes (branchevereniging van woningcorporaties), Neprom (Vereniging van Nederlands Projectontwikkeling Maatschappijen) en het ministerie van VROM. Hun gezamenlijke doel is een energiereductie in 2015 van 50% ten opzichte van 2007.

Hoorne Vastgoed beschouwt de prijs als een stimulans om door te gaan met een optimale ontwikkeling van duurzame projecten. Vaak gebeurt dat in nauwe samenwerking met o.a. gemeenten, corporaties en kennisinstituten. Bij de realisatie van het Centrum Stad van de Zon waren o.a. de Gemeente Heerhugowaard, Projectmanager Rotteveel M4, TNO, de provincie Noord-Holland, Agentschap.NL en Vomar Voordeelmarkt betrokken.

Hoorne Vastgoed is een multidisciplinaire vastgoedontwikkelaar en vastgoedbelegger met een sterke focus op retail en woningbouw. Binnen de retail gaat het primair om het huisvesten van de supermarktketen Vomar Voordeelmarkt. Die kreeg onlangs de beschikking over een zeer energiezuinige supermarkt (2000 vierkante meter) in de woonwijk Stad van de Zon te Heerhugowaard. Boven deze Vomar Voordeelmarkt ontwikkelde Hoorne Vastgoed 72 energiezuinige appartementen. Mede dankzij een koude/warmte-opslag en het hergebruik van warmte uit koel- en vriesinstallaties van Vomar Voordeelmarkt wordt met het project jaarlijks een CO2-reductie ter grootte van 79 ton gerealiseerd.





http://www.hoornevastgoed.nl